VR tarjoaa yöjuniin halvemman lippuvaihtoehdon

17.6.2018 17.50

      

VR:n yöjunan makuupaikalle saa tästä lähtien Säästölipun samalla 49 euron hinnalla kaikille yöjunan reiteille.

– Etenkin pitkiä matkoja yöjunissa matkustaville muutos tarkoittaa selkeää säästöä. Esimerkiksi Kemijärven ja Helsingin välisellä matkalla makuupaikkalippu on maksanut aiemmin aina noin 86 euroa, joten säästöä tällä reitillä saa parhaimmillaan 37 euroa. Makuupaikan Säästölippuja on tarjolla pysyvästi jokaiselle lähdölle kaikilla kotimaan reiteille, määrä vaihtelee vuoroittain. Päiväjuniin vastaavanlainen Säästölippu lanseerattiin helmikuussa 2016, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Jos mielii enemmän omaa rauhaa, voi makuuhytin varata myös kokonaan omaan tai seurueensa käyttöön.

– Matkustusmukavuutta lisää myös mahdollisuus varata yläkerran hyttipaikka omalla suihkulla ja wc:llä. Tällainen paikka maksaa viisi euroa enemmän, edullisimmillaan säästölipulla 54 euroa. Kannattaa myös muistaa, että 10-vuotias tai nuorempi lapsi matkustaa yöjunassa vanhempansa makuupaikalla veloituksetta, kun hänelle ei osteta omaa makuupaikkaa, sanoo Romanainen.

Neljäs viikoittainen vuoro Kolariin ympärivuotiseksi – ruska-aikana lisävuoroja

VR liikennöi 18. kesäkuuta alkaen useammin Kolariin. Neljäs viikoittainen vuoro on osa ostoliikennettä* ja sen tarkemmat aikataulut löytyvät VR:n verkkosivuilta.

– Suosituilla autopaikoillamme kuljetetaan noin 43 000 autoa vuodessa ja makuupaikoilla tehdään puolestaan 300 000 matkaa vuosittain. Lapin kasvava matkailu on lisännyt junavuorojen kysyntää ja haluamme vastata mahdollisimman hyvin asiakkaidemme toiveisiin tuomalla lisää vuoroja matkustuspiikkeihin. Yksi Lapin merkittävimmistä sesongeista on syksyn ruska-aika, jolloin ajamme yhteensä 18 vuoroa Kolariin. Ruskavuorot ajetaan 24.8–22.9 ja ne löytyvät jo nyt matkahaustamme, kertoo Romanainen.

Reittikohtaisia hintaesimerkkejä makuupaikan Säästölipusta:

Helsinki-Rovaniemi 49 € (aiemmin alkaen 81 €)
Kemijärvi-Helsinki 49 € (aiemmin alkaen 86,10 €)
Turku-Rovaniemi 49 € (aiemmin alkaen 79,80 €)
Helsinki-Oulu 49 € (aiemmin alkaen 64,60 €)

*Säännöllinen yöjunaliikenne on VR:n yksinoikeuden vastineeksi liikennöimää velvoiteliikennettä. VR on hankkinut hiljattain 10 uutta makuuvaunua, jotka on otettu käyttöön vuosina 2016–2017. Neljäs viikoittainen vuoro Kolariin toteutetaan Liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) ostomäärärahan lisäyksellä. Ostoliikenteen osuus kaukoliikenteen matkoista on 8 %.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän