Rata-SM: Ahveniston toinen päivä ei tuonut suuria yllätyksiä

Arttu Kilpi ajoi V1600-lähdön voittoon.


17.6.2018 21.20

Ahveniston Rata-SM-sarjan toinen kilpailupäivä oli miltei edeltäjänsä kopio ja palkintopallille nousi lauantailta tuttuja nimiä.

Sunnuntai starttasi Legends-sarjan toisella lähdöllä, joka oli kilpailijoiden sanoin tynkä.

Toisella kierroksella lähdön jälkeisessä kulmassa kolaroitiin ja välissä ajeltiin turva-auton perässä. Kilpailuun jäi tämän jälkeen vain yksi kunnon ajokierros ja voittoon ajoi Jesse Vartiainen.

Toiseksi Legends-sarjan toisessa lähdössä lauantain voittaja Pekka Seppänen ja kolmanneksi sarjan mestaruuden kolme kertaa peräkkäin voittanut Henri Tuomaala.

Myös kisaviikonlopun kolmas Legends-sarjan lähtö oli vauhdikas ja vaarallinen, sillä kolarilta ei tässäkään lähdössä vältytty.

Päivän toisen lähdön kolarista selvittiin onneksi ilman henkilövahinkoja. Voittajaksi selvisi jälleen Jesse Vartiainen, toiseksi Sami Erkkilä ja kolmanneksi edellisenkin lähdön kolmospytyn nimiinsä vienyt Henri Tuomaala.

V1600 -luokan toisen lähdön palkintosijoilla nähtiin tuttuja kasvoja lauantailta, sillä voittoon ajoi lauantaina ensimmäisen lähdön voittanut Arttu Kilpi, toiseksi Rasmus Tuominen ja kolmanneksi Noora Lähteenmäki.

Toinen V1600 oli edeltävän kilvan voittajakaksikon kamppailu, sillä toisen lähdön vei nimiinsä Rasmus Tuominen ja Arttu Kilven metsästys kolmannesta ykkössijasta muuttui hopeaan. Noora Lähteenmäki pääsi pokkaamaan toistamiseen pystiä kolmannelta sijalta.

The Gran Turismo oli viikonlopun aurinkoinen uutuus. Uudet säännöt ja autoluokat loivat iloisen haasteen niin kilpailun järjestäjille kuin itse kuljettajillekin.

Lauantaina ajettiin huippuluokan ensimmäinen lähtö ja sunnuntaina toinen.
Jälkimmäisen lähdön voittajaksi selvisi Petri Ortju, toiseksi itsensä taisteli Jarkko Tähtinen ja kolmas sija Westman K Johnille.

Porsche GT3 Cupissa nähtiin myös kolari Ahveniston auringossa ja neljästä kuljettajasta kaksi selvisi maaliin ehjin nahoin: Roope Rinne-Laturi ja Oliver Tiirmaa.

Lisäluokkien BMW Xtreme NEZ -sarjan kolmannella ja viimeisellä lähdöllä ja sen voittoon ajoi Markus Grönthal ja Juha Huhtala. Toiselle sijalle Markus Tirkkonen ja kolmanneksi Petri Haavisto.

Seuraava Rata-SM ajetaan Seinäjoen vauhtiajoissa 21.-22.7.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän