F1-maailmanmestari Jenson Button osallistuu elokuussa KymiRingin sähköautojen rallicrosskisaan

Elokuun viimeisenä viikonloppuna kajahtaa KymiRingillä, kun sähköinen Nitro RX –sarja rantautuu Suomeen. Uuden sarjan kolmas osakilpailu tarjoaa suomalaisfaneille nähtävää koko rahan edestä ja myös entinen F1-maailmanmestari Jenson Button tulee osallistumaan Suomen osakilpailuun.

Button ei varmasti esittelyjä kaipaa. Hän testasi keväällä Barcelonassa FC1-X sähköistä superautoa ja se ei jättänyt miestä kylmäksi.

– Ajoin juuri autolla ensimmäistä kertaa, ja olihan se todella hauskaa. Voimaa on uskomattoman paljon, Button ihasteli. Eikä se ole ihme, sillä autossa on 1070 hevosvoimaa, joka paperilla antaa peräti 1,4 sekunnin kiihtyvyyslukeman nollasta sataan.

Nyt Jenson pääsee näyttämään kyntensä Suomen haastavassa osakilpailussa, jossa ovat mukana myös rallicrossin monivuotinen väriläiskä, Andreas Bakkerud Norjasta ja yhdysvaltalainen autourheilutähti ja Nitro Rallycrossin perustanut Travis Pastrana. Mies on miljoonille tunnettu myös Nitro Circus -stunteistaan ja on itse voittanut Nitro Rallycrossin useita kertoja.

KymiRingillä nähdään täyssähköisen E-luokan lisäksi Supercarit, NRX Next -divisoona ja Crosskartit.

Kisaa käydään radalla, joka koostuu osuuksista soralla ja asfaltilla ja sisältää jännittäviä hyppyjä. Sarjaa ajetaan Suomen lisäksi Englannissa, Ruotsissa, Saudi-Arabiassa ja tietysti Pohjois-Amerikassa.

Katso tästä lisää.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here