Ensimmäinen uuden sukupolven DS-malli kohta Suomessa

DS Automobiles

28.9.2018 22.59

DS 7 Crossback, ensimmäinen uuden sukupolven DS, lanseerattiin Keski-Euroopassa alkuvuodesta 2018.

Suomessa DS 7 Crossback tulee myyntiin loppuvuodesta, mutta yhteydenottoja ja ennakkotilauksia otetaan jo vastaan.

DS 7 Crossback on DS Automobiles’n uusi lippulaiva. Sitä valmistetaan sekä Euroopassa että Kiinassa ja se tulee markkinoille kaikissa niissä maissa, joissa DS:llä on toimintaa.

DS7 Crossback SUV:n inspiraationa toimi DS Divine –konseptiauto. Timanttien tapaan hiotut DS Active Led Vision –valot syttyvät palamaan heti oven avauduttua, kääntyvät 180 astetta ja varmistavat näkyvyyden valojen mukautuessa automaattisesti ajo-olosuhteisiin. 

Katso myös tämä: Suomen ensimmäinen DS-myymälä avataan syksyllä pääkaupunkiseudulla

Pitkänomaiset helmen muotoiset päivävalot yhdistettyinä led-moduuleihin korostavat DS 7 Crossbackin olemusta.

Myös takavalot vahvistavat omalta osaltaan voimaa ja omaleimaisuutta. 3D Full Led -teknologiaan perustuviin valoihin on sijoitettu kolmiulotteinen kuvio, joka on saanut vaikutteita DS E-Tense -konseptiautosta. 

Valojen suunnittelussa luotettiin huipputeknologiaan, laserkaiverrukseen, joka vaatii poikkeuksellista tarkkuutta viimeistelyn osalta.

Sisustusvaihtoehtoja on tarjolla viisi erilaista vastaamaan yksilöllisiä mieltymyksiä ja makuja. 

Grafiikaltaan 12,3 tuuman digitaalinäyttö on monipuolisesti personoitavissa. Kuljettajalle välittyy kaikki ajon aikana tarpeellinen tieto digitaalinäyttöön ohjauspyörään sijoitettujen painikkeiden avulla.

Materiaalien ja värien valinnassa arvioitiin tusinoittain erilaisia yhdistelmiä ennen lopullisen päätöksen tekoa. Viimein päädyttiin yhdeksään eri korinväriin ja viiteen erilaiseen sisätilojen viimeistelyvaihtoehtoon:

 • DS Bastille: ulkoiset yksityiskohdat kromia, musta etusäleikkö ja puskuri, pronssimaiset sisätilan materiaalit. Verhoilut Perruzi Bronze -kangasta, monitoiminen nahkapäällysteinen ohjauspyörä, keinonahkainen käsinoja sekä ovipaneelit, Guilloche*-kuviointi keskikonsolissa.
 • DS Performance Line: urheilullisuus yhdistyy tyylikkyyteen kromisten yksityiskohtien avulla. Performance Line -logo konepellillä ja lokasuojissa. 19 tuuman pyörät. Alcantara-päällysteinen ohjauspyörä, Alcantara/keinonahkainen istuinverhoilu. Performance Line -matot, alumiiniset polkimet lisäämässä urheilullisuutta.
 • DS Rivoli: on saanut inspiraationsa kuuluisasta Rue de Rivoli -pariisilaiskadusta. Ovenkahvoissa taustavalo, Rivoli-kaiverrus koristelaatoissa, kristallikoristeet keskusnäytön alapuolella, sähkösäätöiset istuimet. B.R.M. R180 -kojelautakello, joka kääntyy esiin 180 astetta, kun moottori käynnistetään.
 • DS Opera: on saanut inspiraationsa Pariisin vanhasta Ooppera-talosta. DS Opéra -logot auton kyljissä, sisätiloissa verhoilut Nappa-nahkaa, platinaviimeistelty konepelti ja navigointi ja digiradio.
 • DS Faubourg: sisustuksessa käytetyt arvokkaat materiaalit, kuten nahka ja ebenpuu varmistavat hienostuneen viimeistelyn. Nimi on lainattu pariisilaiskadulta nimeltään Faubourg Saint Honoré, jolla sijaitsee monia ylellisyystuotteita myyviä liikkeitä. Myös Ranskan presidentin virka-asunto, Palais de l’Elysee sijaitsee tällä kadulla. DS Faubourg -sisustusvaihtoehto tulee tarjolle vuoden 2019 aikana samaan aikaan kun E-Tense 4×4 Plug-in hybridiversio DS 7 Crossbackistä.

Lähes kaikki mahdollinen tarjolla oleva teknologia

Istuimiin valittiin korkeatasoista pehmustetta epätasaisuuksien eliminoimiseksi ja istuinten haluttiin pysyvän ensiluokkaisen kiinteinä auton koko eliniän. 

Ilmastointi kierrättää jopa 40 m3 ilmaa tunnissa parhaan mahdollisen mukavuuden saavuttamiseksi. 

Takaistuinta voidaan kallistaa sähköisesti 23-32 astetta hipaisukytkimien avulla. Istuimissa teknologia on tärkeässä roolissa. Etuistuimet voivat olla lämmitettäviä, ilmastoituja ja hierovia. Toimintoja säädetään kosketusnäytöltä.

Tarjolla on myös suurikokoinen panoraamakatto, joka koostuu takaosan kiinteästä ikkunasta sekä kiinteän ikkunan päälle sähköisesti liukuvasta osasta.

Tavaratila on 555 litraa, ja muunneltavuudeltaan optimaalinen tasaisen lattian ja Pack Easy Access -lastausjärjestelmän ansiosta. Tavaratilan luukku avautuu sähköisesti tai jalkaa takapuskurin alla heilauttamalla.

Tavoitteena hiljaista menoa

DS 7 Crossbackin kaikki versiot on DS:n mukaan varustettu korkeatasoisella eristyskerroksella moottoritilan ja matkustamon välissä, pyöränaukoissa, konepellin alla, ovipaneeleissa, katossa ja maton alla. Myös tuulilasi ja sivulasit ovat laminoidut äänieristyksen maksimoimiseksi.

DS 7 Crossbackissa on enimmillään 14 kovaäänistä. DS Automobiles kääntyi johtavan ranskalaisen äänentoiston asiantuntijan, Focalin puoleen optimoidakseen kovaäänisten sijainnin lisäksi niiden paneeleiden vahvuuden, joihin kovaääniset on asennettu. DS ja Focal työskentelivät käsikädessä parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.
 
Neljä moottorivaihtoehtoa – lataushybridi tulossa

Auton kaikki moottorit ovat uusimpien Euro 6.2 -normien mukaisia. Tarjolla on kaksi dieselmoottoria, BlueHDi 130 ja BlueHDi 180, sekä kaksi bensiinimoottoria, PureTech 180 ja PureTech 225.

Malliston sähköistäminen kuuluu brändin strategiaan ja kaikki uudet DS-mallit tulevat olemaan tarjolla myös joko täyssähköisinä versioina tai lataushybrideinä.

Vuoden 2019 loppupuoliskolla DS 7 Crossback-mallisto täydentyy ladattavalla E-Tense 4×4 -hybridillä. Uutuus on varustettu 200 hv tehoisella bensiinimoottorilla ja kahdella polttomoottoriin yhdistetyllä 80 kW tehoisella sähkömoottorilla. Moottoreiden yhteisteho on suurimmillaan 300 hv.

Vaihteistona toimii 8-portainen sähkötehosteinen EAT8-automaatti. Toinen sähkömoottoreista ja bensiinimoottori jakavat voimansa 8-vaihteisen automaatin kautta toisen sähkömoottoreista huolehtiessa taka-akselin voimansiirrosta.

Akkujen lataaminen on mahdollista esimerkiksi jarrutettaessa tai polttomoottorin välityksellä ajon aikana. Ajettaessa täyssähköisesti auton toimintamatka on 50 km (WLTP). Pikalatauksella akun saa ladattua 80 % täyteen 30 minuutissa.

Runsaasti avustimia

 • DS Connected Pilot -järjestelmä merkitsee askelta koti autonomista ajamista avustaen kuljettajaa. Tämä ominaisuus säätää automaattisesti auton nopeuden ja etäisyyden edellä ajavaan sijoittaen DS 7 Crossbackin omalle ajolinjalleen.
 • DS Park Pilot -ajoavustinjärjestelmän avulla auto pysäköi itse itsensä niin kadun varteen kuin vinoparkkiinkin kuljettajan koskematta ohjauspyörään tai polkimiin.
 • DS Night Vision varmistaa optimaalisen näkyvyyden ja turvallisuuden pimeällä ajettaessa helpottaen tien ja sen vaarojen havaitsemista. Etupuskuriin sijoitettu infrapunakamera havaitsee pientareella liikkuvat jalankulkijat ja eläimet 100 metrin etäisyydeltä välittäen kuvaa tiestä ja korostaen mahdolliset tielle tulevat uhkat digitaalimittaristoon vaarojen huomaamisen helpottamiseksi.
 • DS Driving Attention Monitoring havaitsee kuljettajan vireystilan laskun. Kaksi infrapunakameraa, toinen ohjauspyörän yläpuolella ja toinen tuulilasin yläreunassa, seuraavat kuljettajan silmien liikkeitä havaitakseen väsymyksen merkkejä ja varoittavat tarvittaessa kuljettajaa äänimerkillä ja varoituksella keskusnäytöllä.
 • DS Active Led Vision yhdistää tyylin teknologiaan. Päävalonlähde muodostuu kolmesta pyörivästä led-moduulista. Ohjauspyörän kulmasta, ajonopeudesta ja sääolosuhteista riippuen ledit pyörivät ja jopa kallistuvat lyhentäen tai pidentäen valon kantamaa.
 • Sisätaustapeilin juureen integroitu DS Connected Cam tallentaa auton etupuolelta liikkuvaa kuvaa, joka voidaan välittää älypuhelimeen.
 • DS Active Scan Suspension –jousitus ennakoi tuulilasiin kiinnitetyn pienen kameran sekä eri sensoreiden avulla tien epätasaisuudet ja mukauttaa itsenäisesti jokaista neljästä iskunvaimentajasta vastaanottamaan tienpinnan muutokset. Järjestelmä huomioi lisäksi nopeuden ja ohjauskulman sekä jarrutuksen vaatimukset jousitusta säätäessään. 

Viiden vuoden takuu

DS7 Crossbackin Suomen hinnat on julkaistu. Mallin kokonaishinnat alkavat 43 949 eurosta (DS7 Crossback Chic PureTech 180 EAT8-Automaatti, uuden WLTP-päästömittaustavan mukaisesti). 

Lisäksi saatavana on rajoitettu erä NEDC-malleja, joiden kokonaishinnat So Chic -varustetasolla alkavat 44 279 eurosta (DS7 Crossback PureTech 180 So Chic EAT8-automaatti).

Chic –tason vakiovarusteisiin kuuluu muun muassa 12 tuuman kosketusnäyttö sekä laaja ja selkeä digitaalinen mittaristo, 8-kaiuttimen audiojärjestelmä Apple Car Playlla, avaimeton käynnistys, DS Active Scan –jousitus, navigointi, sade- ja valoisuustunnistin, taukohälytin, xenon-ajovalot sekä Pack Safety (aktiivinen hätäjarrutusjärjestelmä, nopeusrajoitustunnistin sekä taukohälytin).

So Chic –varustetaso tuo vakiovarusteisiin lisäksi 2 usb-latausliitintä takaistuimelle, alumiiniset kattokaiteet, etumatkustajan istuimen korkeudensäädön, kuljettajan istuimen sähkötoiminen ristiseläntuen säädön, aktiivisen katveavustimen ja kuljettajan vireystilan valvonnan (sisältyvät So Chic -tason Pack Safety Plus -varusteeseen), pysäköintitutka edessä ja takana, sähköisesti koria vasten taittuvat ulkopeilit DS logon heijastuksella, suksiluukun sekä takaistuimen keskikyynärnojaan mukitelineen.

Korkeimmassa Grand Chic –varustetasossa on vakiona mukana myös peruutuskamera, R.B.M.:n valmistama auton käynnistyksen yhteydessä esiin kääntyvä R180 kello kojelaudassa, lisäsäätöjä istuimiin, PolyAmbient Lighting –valaistuspaketti, takaistuimen selkänojan sähköinen kallistuksen säätö sekä langaton älypuhelimen lataus.

DS mallistolla on kilometrirajoittamaton takuu, joka on voimassa 5 vuotta.

DS saa ensimmäisen oman eksklusiivisen-myymälän pääkaupunkiseudulle loppuvuodesta. DS7 Crossbackin ennakkomyynti käynnistyy heti ja yhteydenottoja otetaan verkkosivuston kautta jo ennen myymälän avautumista.

www.dsautomobiles.fi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here