Ensimmäinen maailmanympärimatka sähköautolla alkoi nyt

Nuorin kaikissa maailman maissa käynyt seikkailija Lexie Alford (@LexieLimitless) aloitti poikkeuksellisen matkansa maailman ympäri uudella täyssähköisellä Ford Explorerilla perjantaina 8. syyskuuta.

Matka alkaa Nizzasta, Ranskasta, ja vie Lexien kuudelle mantereelle ja yli 30 maahan seikkailuun, jossa hän pyrkii todistamaan, mikä on mahdollista sähköautolle. Samalla toiveena on, että hänestä tulee ensimmäinen henkilö, joka kiertää maapallon sähköautolla. 1)

– Tämä on eeppinen matka sähköauton mahdollisuuksien todistamiseksi. Tiedämme, että toimintamatka ja lataus ovat kaksi suurinta huolenaihetta, joita ihmiset miettivät suunnitellessaan sähköauton hankintaa, sanoo Martin Sander, General Manager, Ford Model e Europen.

– Lexie laittaa latausinfrastruktuurin äärimmäiseen testiin. Jos hän pääsee maailman ympäri sähköautolla, kuka tahansa voi käyttää sitä Euroopassa joka päivä.

Inspiraation lähteenä 100 vuotta sitten maailman ympäri ajanut nainen

Lexien matkassa kiteytyy Aloha Wanderwellin osoittama asenne ja henki. Wanderwellista tuli sata vuotta sitten ensimmäinen nainen, joka ajoi autolla maailman ympäri kulkuvälineenään bensiinikäyttöinen Ford Model-T.

Hän kohtasi matkallaan lukuisia, epätavallisia ratkaisuja vaativia tilanteita. Esimerkiksi Intiassa härät vetivät auton mutatasankojen, hiekan ja jokien poikki. Kiinassa ihmiset auttoivat vetämään autoa kilometrien matkan sisällissodan tehdessä polttoaineen ostamisen mahdottomaksi.

Lexie lähtee matkaan samasta paikasta kuin Aloha aikanaan, Nizzassa sijaitsevasta Le Hotel Royalista.

Alohan tapaan myös Lexie käyttää Fordia yrityksessään. Ajoneuvona hänellä on täyssähköinen Ford Explorer – esituotannon prototyyppimalli, joka on mahdollisimman lähellä ensi kesänä Euroopassa myyntiin tulevaa tuotantomallia eli autoon ei ole tehty mitään erityisiä muutoksia tulevia haasteita varten.

Explorer on seikkailuihin suunniteltu auto, joka pitää Lexien yhteydessä muihin ja valmiina vastaantuleviin tilanteisiin sekä takaa hänelle mukavuuden matkan aikana.

Valmistautuakseen matkaan paremmin Lexie on tutustunut Fordin ja sähköisen Ford Explorerin kulissien taakse. Hän on vieraillut suunnittelu- ja tuotekehitystiimeissä Kölnissä, kokenut äärimmäisiä lämpötiloja myös ”säätehtaana” tunnetussa Fordin Environmental Test Centerissä ja suorittanut edistyneen kuljettajakoulutuksen sertifiointinsa Fordin Lommel Proving Ground -testikeskuksessa.

Sähköllä maailman ympäri – Charge Around The World

Aloha Wanderwellin matkasta saatu inspiraatio vaikuttaa reittiin, mutta Lexie valitsee lopulta omat polkunsa muun muassa ankarien sääolosuhteiden, arvaamattoman maaston tai latausinfrastruktuurin puutteen mukaan, ja pyrkii kiertämään maapallon alle 100 päivässä.

Hänen tukenaan on henkilöstö, johon kuuluu turvallisuudesta ja lääkinnästä vastaavia henkilöitä sekä mekaaninen ja ohjelmistotuki. Jokainen päivä alkaa riskiarvioinneilla. Tärkeää on myös, että sekä Lexiellä että tukihenkilöillä on mahdollisuus tavata psykologi ennen matkaa, sen aikana ja sen jälkeen.

– Tämä on eeppinen, mutta vaikea seikkailu. Siitä tulee rankkaa Explorerille, ja pelkästään tiellä vietetyn ajan vuoksi se on vaikeaa sekä minulle että tukihenkilöille, Lexie toteaa.

– Kaikkien kokemisen arvoisten seikkailujen pitää kuitenkin haastaa sinut. En malta odottaa, että pääsen tutustumaan uusiin paikkoihin ja tapaamaan uskomattomia ihmisiä saadakseni selville, kuinka he yrittävät parantaa omia maailmankolkkiaan.

Lexie lähti matkaan lähtee 8. syyskuuta, ja matkakuulumisia päivitetään säännöllisesti matkan aikana. Matkaa voi seurata hakusanoilla #ChargeAroundTheGlobe tai seuraamalla @lexielimitless, @fordfinland ja @fordnewseurope sosiaalisen median kanavia.

# # #

1) Lexie toivoo voivansa tehdä ennätyksen olemalla ensimmäinen ihminen, joka kiertää maapallon sähköautolla. Vähimmäisvaatimus maailmanympärimatkan ennätyksen saavuttamiseksi on 28 968 km. Lisäksi matkalla on kuljettava kahden vastakkaisen pisteen kautta ja matkan on päätyttävä samaan paikkaan, mistä se alkoi. RecordSetterin toimihenkilöt ovat eri puolilla maailmaa todentamassa yritystä.

Lue myös: Seikkailija tekee sähköautolla saman kuin Aloha Wanderwell sata vuotta sitten T-Fordilla

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän