Ensi keväänä BMW:n 4-sarjaan tulee avomalli

Kuva: BMW.

BMW:n 4-sarja kasvaa Cabrio-avomallilla. Kuudennen sukupolven avomalli on suora jälkeläinen 35 vuotta sitten myyntiin tulleelle ensimmäiselle 3-sarjan avoautolle.

Autossa on perinteisen kovakaton ja kangaskaton uusi välimuoto, softtop eli pehmeä katto. Se yhdistää kovakattoisen mallin vahvuuden ja malliin sopivan kangaskaton ulkonäön.

Katto on 40 prosenttia kevyempi kuin edeltäjämallissa, silti se eristää ääntä ja lämpöä merkittävästi tavanomaisia kattoratkaisuja paremmin, todetaan BMW:n tiedotteessa.

Auton runkoa on jäykistetty hieman Coupé-malliin verrattuna, keulan alaosaan on lisätty alumiininen paneeli, ja sivuhelmoista on tehty erittäin vääntöjäykkiä.

Kuva: BMW.

Auto tulee myyntiin ensi vuoden maaliskuussa Suomessa kahdella malliversiolla, joista huippumalli BMW M440i xDrive Cabriossa on kuusisylinterinen bensiinimoottori (275kW/374 hv).

Toisena vaihtoehtoina on 420i Cabrio nelisylinterisellä bensiinimoottorilla.

Malliston autoissa on vakiona kahdeksanportainen Steptronic-automaattivaihteisto. Valinnaisena on tarjolla Steptronic Sport -automaattivaihteisto ja sen uusi Sprint-kiihdytystoiminto nopeisiin ja dynaamista kiihdytystä vaativiin ajoliikkeisiin.

Katto avautuu tai sulkeutuu 18 sekunnissa. Tavaratilan koko on 385 litraa, kun katto on ylhäällä ja 300 litraa katto alhaalla. Autosta tulee markkinoille myös M Sport -versio.

Uuden 4-sarjan Cabrion autoverollinen alkaen-hinta on 59 211 euroa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here