Emma Kimiläiselle uusi aluevaltaus, ensimmäistä kertaa etuvetoisen kilpa-auton rattiin

20.9.2017 15.59

Rata-autoilijana tunnettu suomalaiskuljettaja Emma Kimiläinen osallistuu rallicrossin SM-sarjan viimeiseen osakisaan lauantaina Kouvolassa.

Maailman kilparatoja useita vuosia kiertänyt 28-vuotias Kimiläinen teki tällä kaudella paluun Suomeen ja V8 Thunder -luokkaan, jossa hän saavutti tällä kaudella kolme palkintopallisijoitusta.

Nyt edessä on täysin uusi aluevaltaus rallicrossin puolella ensimmäistä kautta toimivan RX Academy -valmennusohjelman kuljettajana.

**Lue tästä muita juttuja Emma Kimiläisestä**

– Tämä mahdollisuus tuli eteen aika nopeasti. Laitoin omille Facebook-sivuilleni kiitokset rata-autoilukaudesta ja yhtäkkiä puhelin soi ja minua kysyttiin tähän mukaan, Kimiläinen iloitsee.

– En ole ikinä ajanut kunnolla rallia tai rallicrossia, enkä edes etuvetoisella kilpa-autolla ennen, joten tämä on kyllä hyppy tuntemattomaan, Kimiläinen naurahtaa.

Kimiläinen kilpailee Renault Clio Cup RX -autolla,

Vinkki nuoremmille – kokeilkaa eri luokkia ja lajeja

Nuorempana Kimiläinen ajatteli, että eri lajien sekoittaminen keskenään ei ole välttämättä hyvä juttu, mutta näkökanta on muuttunut.

– Aikanaan sain sellaista oppia, että kannattaisi pysyä koko ura samassa lajissa tai luokassa. Ei saisi vaihdella esimerkiksi rata-ajossakaan formuloista koppiautoihin. Nykyään näen sen toisella tavalla ja eri lajien tuomat kokemukset varmasti tukevt toisiaan ja silloin ymmärtänee paremmin, miten kilpaa ylipäänsä ajetaan. Toivon, että meidän upeat autourheilevat nuoret ajattelisivat niin, että kokeilevat eri lajeja, jos siihen mahdollisuus, Kimiläinen kannustaa.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here