Emma Kimiläinen onnistui — mukaan naisten formulasarjaan

Emma Kimiläinen on valittu mukaan kuljettajaksi uuteen naisten W Series -formulasarjaan. 18 kilpakuljettajaa valittiin sarjaan Espanjassa ajettujen viimeisten testien perusteella.

W Series on uusi, vain naisille tarkoitettu kuuden osakilpailun formulasarja, joka ajetaan Formula 3- autoilla.

Yksi sarjan taustavaikuttajista on entinen F1-kuljettaja David Coulthard. Sarjaan valittiin mukaan 18 kilpakuljettajaa sekä 4 varakuljettajaa. Emma on upeasti tässä ryhmässä mukana ainoana suomalaisena.

– Joukossa on monta todella lahjakasta nuorta kuljettajaa, joilla on jo kokemusta kovista kansainvälisistä formulasarjoista. Itse olen sarjan vanhin ja kokenein, mutta formulavuosistani on aikaa. Helppoa se ei tule olemaan, mutta lähden ehdottomasti voittamaan, Kimiläinen kertoo ajatuksistaan kisapaikan varmistuttua.

Mukaan tiukkojen karsintojen kautta

Kimiläinen eteni kilpakuljettajaksi 18 kuljettajan ja 4 varakuljettajan joukkoon useiden karsintojen kautta. Viimeisessä karsintavaiheessa Espanjan Almeriassa W Series -paikasta oli kilpailemassa 28 kuljettajaa, jotka olivat edenneet karsintoihin 54 kuljettajan joukosta aikaisemmasta Itävallassa ajetusta karsintatapahtumasta.

Itävaltaan kuljettajat oli puolestaan valittu ympäri maailman tulleiden satojen kirjallisten ennakkohakemusten joukosta.

Ensimmäinen kuudesta osakilpailusta ajetaan Saksan Hockenheimissa 4. toukokuuta. Palkintorahoja sarjassa on jaossa yhteensä lähes 1,5 miljoonaa euroa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!