Emil Lindholm mukaan Monzan MM-ralliin

Emil Lindholm ja Mikael Korhonen saivat tällä viikolla aikaisen ja mieluisan joululahjan kun suomalaiskaksikko pääsee osallistumaan unkarilaisen Eurosol Racing Teamin Škoda Fabia R5 Evolla kauden viimeiseen rallin MM-osakilpailuun Monza-ralliin Italiaan.

Lindholmin tallikaverina Monzassa ajaa itselleen uutta tehdastallipaikkaa rallin MM-sarjasta kärkkyvä Norjan Andreas Mikkelsen.

– Tässä jo valmistauduttiin tulevaan kauteen, kun tämä kausi oli meiltä vielä maanantaiaamuna ohi. Kun saimme sovittua Eurosol Racing Teamin kanssa vielä tähän kauteen yhden rallin ja vieläpä MM-tason sellaisen niin fiilikset ovat nyt huippuhyvät. Aika iso yllätys ja upea sellainen, Lindholm iloitsee.

Monzan MM-ralli on Lindholmille uusi tuttavuus. Muutama vuosi sitten hän ajoi samalla suunnalla kilpaillun Como-rallin.

– Rallia ajetaan torstaina ja perjantaina Monzan rata-alueella, lauantaina alueen maastoerikoiskokeille ja sunnuntaina taas Monzan rata-alueella. Italialaiseen tyyliin radalle rakennetut erikoiskokeet lienevät melko hitaita ja mutkaisia. Muutama vuosi sitten ajoin ensimmäisen rallini Italiassa, Como-rallin, melko lähellä Monzaa, joten tiestön luonteesta on sen verran kokemusta.

– Rata-autoilijataustalla odotan mielenkiinnolla tulevia erikoiskokeita. Monza jo ympäristönä ja tunnelmansa puolesta legendaarinen paikka ja Monzan MM-rallissa yhdistyvät mukavasti molempien autourheilulajien, rata-autoilun ja rallin, parhaat puolet, Lindholm muistuttaa.

Asfalttialustalla ajettava Monzan MM-ralli käynnistyy torstaina 3. päivä joulukuuta Monzan moottoriradalle rakennetulla 4,33 km mittaisella yleisöerikoiskokeella.

Ralli jatkuu perjantaina viidellä (69,61 km) ja lauantaina seitsemällä (126,95 km) erikoiskokeella. Ralli päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on vielä kolme (40,25 km) erikoiskoetta. Voittajia odotetaan maaliin klo 15:00 Suomen aikaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän