Drifting SM -sarjan kauden avauspisteet jaettiin Artukaisissa

Koronapandemian takia reilulla kuukaudella eteenpäin siirtynyt Drifting SM -sarjan kauden 2021 avausosakilpailu ajettiin eilen perinteikkäällä Artukaisten katuradalla Turussa. Aurinkoinen päivä tarjosi jälleen roppakaupalla hienoja ajosuorituksia.

Vapaiden harjoitusten jälkeen päivän kilpailullinen osuus aloitettiin lajitteluilla, joista parhaiten suoritui viime vuoden SM-sarjassa neljänneksi ajanut Juha Koskiniemi 98 pisteellä. Viime vuonna SM-sarjasta välivuotta pitänyt Juha Pöytälaakso oli toinen, pisteen perässä Koskiniemeä.

Viime vuonna Suomen mestaruuden voittanut Lauri Heinonen ajoi lajitteluiden kolmanneksi 96 pisteellä. Heinosen kisa keskeytyi kuitenkin kaaviovaiheessa, kun auton vetoakselin tumpin katkeaminen vesitti Heinosen haaveet voitosta.

Jonathan Hast ja Henri Haanpää täydensivät viiden parhaimmiston lajitteluiden jälkeen.

Hast hallitsi pariajot ja tyylitteli yllätysvoittoon

Kaavio tarjosi tuttuun tapaan hienoja kaksintaisteluita, neljän parhaimmistoon tiensä selvittivät Hast, Koskiniemi, Juha Rintanen ja Ville Kaukonen. Kaavion TOP 4:ssä vastakkain olivat tiimikaverit Hast ja Koskiniemi sekä Rintanen ja Kaukonen.

Hast otti omassa erässään voiton lajitteluvoittaja Koskiniemestä ja Kaukonen selvityi toisesta parista lopulta voittajana Hastin pariksi finaaliin.

Finaali oli äärimmäisen tasaväkinen, mutta viime vuonna sarjan loppupisteissä seitsemänneksi sijoittunut Hast julistettiin voittajaksi. Mies oli silminnähden onnellinen ja yllättynyt kilpailun tauottua.

– Vielä ei edes ymmärrä mitä tuli tehtyä, olen todella yllättynyt. Aamulla auton kanssa oli pieniä sähköongelmia mutta pojat saivat korjattua sen ja nyt ollaan tässä. Ihan mahtava fiilis. Tämän paremmin kausi ei olisi voinut alkaa, Hast fiilisteli maalissa.

Drifting SM-sarja jatkuu lauantaina 10.7. Kuopiossa Heinjoen moottoriradalla ajettavassa FPDA Drifting SM-osakilpailussa.

Radalle.com Drifting SM, Artukainen

Lajittelut TOP3:
1. Juha Koskiniemi 98p
2. Juha Pöytälaakso 97p
3. Lauri Heinonen 96p

Kokonaiskilpailu TOP3:
1. Jonathan Hast
2. Ville Kaukonen
3. Juha Rintanen

Pistetilanne 1/4 osakilpailua TOP3:
1. Jonathan Hast 114p
2. Ville Kaukonen 96p
3. Juha Rintanen 79p

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän