DAF-kuorma-autoihin saatavana kuolleen kulman varoitin

DAF Trucks haluaa parantaa muiden tienkäyttäjien turvallisuutta kaupungeissa. Siksi se julkaisee nyt DAF City Turn Assistin 4×2 FT- ja 6×2 FTP -vetopöytäautoille tehtaalta toimitettavana lisävarusteena.

Tämä kuolleen kulman valvontajärjestelmä on nyt tilattavissa. DAF City Turn Assist on myös saatavana jälkiasennettavana.

Katso tästä muita juttuja DAF-autoista.

DAF:n City Turn Assist on turvallisuustoiminto, joka varoittaa kuljettajaa varoitusmerkein ja -äänin, jos jokin muu tienkäyttäjä – kuten jalankulkija, pyörä, auto tai moottoripyörä – on kuljettajan puolen kuolleessa kulmassa.

Valvontajärjestelmä varoittaa kuljettajaa hitaassa kaupunkiajossa, mutta havaitsee myös toisella kaistalla olevat muut tienkäyttäjät esimerkiksi kaistanvaihdon ja moottoritielle liittymisen aikana.

Järjestelmä hyödyntää tutkajärjestelmää ja havaitsee kohteet myös näkyvyyden ollessa huono. Apukuljettajan puoleiseen takalokasuojaan on asennettu yksi lähietäisyydeltä toimiva tutkayksikkö. Se on suunniteltu toimimaan haastavimmissakin olosuhteissa.

Varoitukset näytetään näytöllä, joka sijaitsee hyvässä paikassa apukuljettajan puolen A-pilarissa sivupeilin lähellä.

Kun oikeanpuoleinen suuntavilkku on käytössä, järjestelmä voi antaa myös äänivaroituksia.

Tehtaalta toimitettava DAF City Turn Assist -yksikkö sisältää kaikki järjestelmän asennukseen tarvittavat osat (tutkayksikön, näytön ja johtosarjat).

Järjestelmä on saatavana lisävarusteena vasemmanpuoleisella ohjauksella varustetuille Euro 6 4×2 FT- ja 6×2 FTP -vetopöytäautoille, joissa on MX-11- tai MX-13-moottori, sekä CF Electric -mallille.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here