Bentley on yli satavuotisen historiansa aikana valmistanut yli 200 000 luksusautoa

Bentleyn tehtaalla päästiin tänä vuonna juhlistamaan 200 000. luksusauton merkkipaalua ja maineikkaan yli satavuotiaan yrityksen historiaa, todetaan Bentleyn tiedotteessa.

Kiinalaiselle asiakkaalle valmistettu Bentayga Hybrid ladattava hybridi kohtasi vanhimman olemassa olevan Bentleyn, EXP 2:n, sekä useita pitkäaikaisia työntekijöitä rullatessaan ulos tuotantolinjalta Crewessa.

Tapahtuma kruunasi 20 vuoden erityisen ajanjakson, jonka aikana nykyiset modernit mallit, kuten Continental GT ja Bentayga, ovat merkinneet Bentleyn kokonaisvaltaista uudistumista.

Valmistuksen merkkipaalu on vielä merkittävämpi, kun otetaan huomioon, että auto numero 200 000 on viimeisin 155 582 Crewessa vuodesta 2003 alkaen valmistetusta autosta – kyseessä oli ensimmäisen modernin aikakauden Bentleyn, Continental GT:n läpimurtovuosi.

Nykyään Bentley valmistaa 85 autoa päivässä, mikä vastaa 20 vuoden takaista kuukausituotantoa.

Bentley valmisti ensimmäisen ajoneuvonsa vuonna 1919. Vuoteen 2002 mennessä Bentley oli valmistanut yhteensä 44 418 luksusautoa, näistä 38 933 Crewessa.

Kuva: Bentley.

Autojen joukossa oli useita aikansa ikonisia malleja, kuten Bentley Blower, R-Type Continental, Mulsanne, Amage ja Azure. Tilastojen mukaan 84 prosenttia kaikista Ison-Britannian markkinoille valmistetuista autoista on edelleen käytössä.

Crewen tehtaan merkittävä investointiohjelma on edennyt vuodesta 2003 alkaen käsi kädessä Bentley Continental GT:n menestyksen kanssa. Tämän vuoden tammikuussa valmistettiin tilauksesta käsityönä jo 80 000:s yksilöllinen ja ylellinen Grand Tourer.

Bentley Motorsin kunnianhimoiset suunnitelmat tulevaisuuden autotuotannosta hahmoteltiin marraskuussa 2020 uraauurtavassa Beyond100-strategiassa. Yhtiön tavoitteena on olla alusta loppuun hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Siitä eteenpäin Crewen tehdas on ilmastopositiivinen.

Bentley siirtyy sähköiseen – vain ladattavia hybridejä ja täyssähkömalleja – aikaan vuoteen 2026 mennessä ja muuttaa sen jälkeen koko mallistonsa täyssähköiseksi vuoteen 2030 mennessä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here