Autotoday 10 vuotta sitten: ”Suzuki vetäytyy ralliautoilun MM-sarjasta”

Tasan kymmenen vuotta sitten tuli tieto Suzukin vetäytymisestä rallin MM-sarjasta. Suzukin visiitti sarjaan jäi vain vuoden pituiseksi.

Suzuki vetäytyy ralliautoilun MM-sarjasta

Suzuki Motor Corporation on päättänyt vetäytyä vuoden 2009 ralliautoilun MM-sarjasta. Yhtiö tuli mukaan rallin MM-sarjaan kuluvan vuoden alussa kahden SX4 WRC:n voimin. Kuljettajina toimivat suomen Toni Gardemeister ja ruotsin Per-Gunnar Andersson.

Vastauksena globaalin taloudellisen epävakauden aiheuttamaan automyynnin vähentymiseen, on Suzuki viipymättä ryhtynyt toimenpiteisiin, muun muassa uudelleenarvioimalla globaaleja tuotantomääriään. Yhtiö näkee kutistuvan trendin kuitenkin pidemmän aikavälin kehityksenä kuin lyhytaikaisena ilmiönä.

Katso tästä muut Autotoday 10 vuotta sitten -jutut.

Turvatakseen tulevaisuuden liiketoimintaympäristönsä yhtiö arvioi kokonaistoimintansa ja on päättänyt keskittyä liiketoimintansa ydinalueisiin kuten tuotantojärjestelmien, ympäristöystävällisen tekniikan ja uuden sukupolven voimansiirtojärjestelmien kehittämiseen. Tästä johtuen Suzuki on päättänyt vetäytyä Rallin MM sarjasta.

Suzuki aloitti Junioreiden rallin MM-sarjassa (JWRC) vuonna 2002 Ignis Super 1600:lla ja saavutti kaksi kuljettajien mestaruutta. Yhtiö siirtyi rallin MM-sarjaan WRC-tasolle vuoden 2008 alusta.

Osallistuminen näihin molempiin rallisarjoihin on vaikuttanut myönteisesti sekä tuotekehitykseen että markkinointiin vahvistaen voimakasta urheilullista brändi-imagoa erityisesti Euroopassa.

Suzuki jatkaa tukeaan asiakkaille, jotka osallistuvat Junioreiden MM-sarjaan ja paikalliselle moottoriurheilulle kuten Swift Cup -sarjoille ja Swift Super 1600 autoilla Euroopassa ja muualla maailmassa kilpaileville tiimeille.

Juttu oli Autotodayssa 15.12.2008

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here