Autotoday 10 vuotta sitten: ”Mersulla liian huono F1-simulaattori”

Kymmenen vuotta sitten mietittiin, miksei Michael Schumacher pärjännyt Mercedeksen F1-autolla. Kauden voittoon ajoi Red Bullin Sebastian Vettel pistemäärällä 256, kun Schumacher saalisti vain 72 pistettä. Schumin tallikaveri Nico Rosberg sai kasaan 142 pistettä. Schumi oli sarjassa yhdeksäs ja Rosberg seitsemäs.

Mersulla liian huono F1-simulaattori

Michael Schumacherin vaatimattomat tulokset olivat yksi päättyneen F1-kauden suosituimmista puheenaiheista. Suosituin selitys kehnoille tuloksille oli, ettei Schumacherin ajotyyli sopinut renkaille, eikä saksalaisella ollut testikiellon takia riittävästi aikaa uuden ajotyylin opetteluun.

Mercedeksen tallipomo Ross Brawn laittaa epäonnistumisen myös tallin simulaattorin piikkiin.

– Meillä ei ollut käytössämme riittävän hyvää simulaattoria, jolla hän olisi voinut tehdä työtä renkaiden kanssa. Huipputason simulaattorilla tilanne olisi ollut toinen, kertoo Brawn Auto Motor und Sportin mukaan.

Katso tästä muita Autotoday 10 vuotta sitten -juttuja.

Brawn paljastaa samalla, ettei Mercedeksen uusi simulaattori valmistu ennen vuotta 2012. Mercedeksen autoon on luvassa kuitenkin lukuisia parannuksia ja Brawn lupailee Schumacherin pärjäävän ensi vuonna paljon paremmin.

Schumacher palasi Formula ykkösiin 2010 kolmen vuoden tauon jälkeen. Paluukaudellaan hän ei yltänyt kertaakaan palkintopallille. Mercedes oli hankkinut Brawn-tallin omistukseensa vain muutamaa viikkoa aiemmin ennen kuin teki Schumacherin kanssa sopimuksen.

Juttu oli Autotodayssa 1.1.2011.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!