Autotoday 10 vuotta sitten: Lappuliisat alkavat sakottaa ABC-huoltamoilla

Kymmenen vuotta sitten pääkaupunkiseudun ABC-huoltamoiden parkkipaikkojen käyttö haluttiin kuntoon tarkemmalla valvonnalla. ABC-ketju sopi asiasta kunnallisten pysäköintivalvojien kanssa.

Lappuliisat alkavat sakottaa ABC-huoltamoilla

Pysäköinninvalvonta alkaa pääkaupunkiseudun ABC-liikennemyymälöissä ja ABC Deleissä. Jatkossakin lyhytaikainen pysäköinti näissä ABC-ketjun toimipaikoissa on ilmaista, mutta edellyttää pysäköintikiekon käyttöä.

Katso tästä muut Autotoday 10 vuotta sitten -jutut.

Tarkoitus on näin saada pysäköintipaikat paremmin toimipaikoissa asioivien asiakkaiden käyttöön ja estää luvaton pitkäaikainen autojen säilytys. Valvonnan hoitavat kunnalliset pysäköinninvalvojat.

HOK-Elanto toimii maamme tiiveimmin rakennetulla ja vilkkaimmin liikennöidyllä alueella. Tällä alueella myös pysäköintimahdollisuudet ovat rajalliset ja paikat ovat kysyttyjä. Liikenneasemilla suurin osa asiakkaista asioi omalla autolla ja riittävä määrä paikkoja toimipaikan välittömässä yhteydessä on liiketoiminnan keskeisiä edellytyksiä.

Siksi liikepaikan tontilla sijaitsevat paikat on varattu lyhytaikaiseen asiointiin ja käyttö edellyttää pysäköintikiekon käyttöä. Tästä käytännöstä muistuttavat jokaisessa paikassa asianmukaiset, valvontaviranomaisilla hyväksytyt pysäköintivalvonnasta muistuttavat kyltit.

Valvonnasta vastaa kunkin kaupungin pysäköintivalvontaviranomainen. Joulukuun aikana viranomaiset tulevat jakamaan piha-alueelle väärin pysäköidyille autoille huomautuksia, mutta 1.1.2010 alkaen virheellisesti pysäköityjä autoja ryhdytään myös sakottamaan.

– Käytäntö ei koske valtakunnallista ABC-ketjua kokonaisuudessaan vaan pelkästään pääkaupunkiseutua, toteaa HOK-Elannon liikennemyymälä- ja polttonestekaupan toimialajohtaja Markku Kuusinen.

– Esimerkiksi Mechelininkadun ja Mannerheimintien ABC Delien pihoissa jotkut autoilijat ovat katsoneet oikeudekseen jättää autonsa ilmaispaikalle koko päiväksi tai pidemmäksikin aikaa. Nyt viranomaiset voivat puuttua väärinkäyttöön ja nämä määrältään hyvin rajalliset paikat, saadaan taas asiakkaiden käyttöön.

Kunnallinen pysäköintivalvonta alkaa ABC-ketjussa pääkaupunkiseudulla seuraavissa paikoissa:

ABC Deli: Mannerheinintie, Mechelininkatu, Käpylä, Pihlajisto, Pitäjänmäki, Pukinmäki, Sörnäisten rantatie, Petikko, Tikkurila, Vaarala ja Vuosaari.

ABC-liikennemyymälät: Järvenpää, Hyvinkää, Tuomarinkylä

ABC-automaatit: Itäkeskus, Lauttasaari

Juttu oli Autotodayssa 28.12.2009.’

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

1 KOMMENTTI

  1. Korkein oikeus on pihalla asioista ja kuin huono vitsi tänä päivänä oli asia mikä tahansa ei harkita ja oteta kaikkee varsinkaan yksilöä huomioon! Sakottajalla pitäisi olla se näyttövelvollisuus ajalta joka ylitetään ja parkkikiekon pakollinen käyttö rikkoo yksityissuojaa. Ei ole oikeudenmukaista kun sen unohtamisesta ja voidaan vain kirjoittaa sakko ilman Odotusta. Nykyään olisi jopa teknisiä laitteita ja kameroita oikeudenmukaisempaan sakottamiseen. Sama pätee nopeuskameravalvontaan keskinopeus 1 km – 10 km väliltä ei vain siitä kohdasta ylitetyllä nopeudella. Nyt sakotus on enempi rahastustarkoitushakuista sakotusta. Ja vielä maksullinen valitus sakotuksesta rikkoo köyhien oikeuksia. Oli virhe myöntää yksityisille sakotusoikeus. Nyt ois aika jo muutokseen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here