Autotoday 10 vuotta sitten: Kurikkaan ensimmäiset sähkömopojen latauspisteet

Johan oltiin edisyksellisiä Kurikassa. Jo kymmenen vuotta sitten asennettiin koulun yhteyteen sähkömopojen latauspisteet. Ovatkohan edelleen käytössä?

Kurikkaan ensimmäiset sähkömopojen latauspisteet

Fortum ja Kurikan kaupunki avasivat Suomen ensimmäiset sähkömopojen latauspisteet Kurikkaan. Latauspisteet on asennettu Kurikan lukion ja Koulutuskeskus Sedun pihalle.

Kummassakin latauspisteessä voi ladata yhtäaikaisesti kolmea ajoneuvoa. Tunnistautuminen ja maksaminen tapahtuu RFID-kortin avulla. Kortteja saa Kurikan kaupungilta.

Latauspisteet avattiin tänään perjantaina 20.5. Kurikan torilla pidetyn sähköajoneuvotapahtuman yhteydessä. Latauspisteiden asennus on osa Kurikan kaupungin sekä Fortumin yhteistyötä, jonka tavoitteena on edesauttaa kuntalaisten siirtymistä sähköiseen liikenteeseen.

Kurikan kaupunki ja Fortum aloittivat keväällä 2010 yhteistyön, jonka tavoitteena on mahdollistaa sähköautojen käyttöönotto Kurikan alueella ja tukea näin osapuolten työtä ympäristön hyväksi. Yhteistyöhankkeen ensimmäisessä vaiheessa Kurikan seudulle asennettiin viisi sähköautojen latausasemaa. Fortumin ja Kurikan kaupungin yhteistyön taustalla on yhteinen halu olla mukana ensimmäisten joukossa testaamassa sähköön liittyviä uusia innovaatioita.

Fortumin uusien sähköautoihin liittyvien palvelujen ja ratkaisujen tavoitteena on tehdä ympäristömyönteiseen autoiluun siirtyminen mahdollisimman helpoksi. Yhtiö valmistautuu sähköautojen laajamittaiseen käyttöönottoon suunnittelemalla ja toteuttamalla latausverkostoa, maksamista ja testaamalla eri automerkkejä. Fortum tekee tiivistä sähköautoyhteistyötä Espoon, Kurikan ja Tukholman kaupunkien kanssa ja on mukana sähköautojen lataamiseen liittyvässä standardoimistyössä.

Fortumilla on Suomessa 53 ja Ruotsissa 50 julkista sähköautojen latauspistettä. Tarkemmat tiedot latauspisteistä ja Charge & Drive -konseptista löytyy osoitteesta: www.fortum.fi/chargeanddrive . Latauspisteet löytyvät myös mobiilisti iPhonesta, johon voi ladata maksuttoman sovelluksen App Storesta. Sovellus löytyy nimellä charge & drive.

Juttu oli Autotodayssa 20.5.2011.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here