Autojen korikorjaamoille laatuluokitus

Autoala on kehittänyt korikorjaamoille laadunhallintajärjestelmän, jonka tavoitteena on varmistaa korjaamoiden tekninen ja toiminnallinen kyky tuottaa asiakaslähtöistä, laadukasta ja kustannustehokasta palvelua kuluttajille.

Luokitusperusteet on määritelty ajoneuvon vaurion luonteen ja laajuuden sekä korjaamon osaamisen ja laitteiston mukaan.

Ajoneuvojen nopeasti kehittyvän koriteknologian myötä korikorjaamoiden osaamisen ja korjaamolaitteiden vaatimukset kasvavat. Autojen turvarakenteet ja takuuehdot edellyttävät, että kunnostus- ja korityöt tehdään ammattitaidolla ja oikeilla välineillä.

Autoalan Keskusliiton Korikorjaamolaatuluokituksessa huomioidaan korjaamon henkilökunnan ammattitaito, laitteisto ja materiaalit, korikorjaamoprosessit ja palveluliiketoiminta sekä jätehuolto- ja ympäristöasiat.

Korikorjaamolaatuluokituksen pohjana toimii korjaamon itsearviointi, joka todennetaan virallisella Suomen Vahinkotarkastuksen SVT Oy:n auditoinnilla, jossa varmennetaan korikorjaamon vaativuusluokka.

– Laatuluokiteltujen korjaamoiden osalta voidaan varmistua siitä, että työ on tehty ammattitaitoisesti ja oikeilla välineillä. Sujuva korjaamoprosessi palvelee sekä asiakasta, korjaamoa että vakuutusyhtiötä, sanoo Autoalan Keskusliiton tekninen johtaja Jouko Sohlberg.

Korikorjaamoluokitus.fi -sivuilta kuluttajat löytävät helposti laatuluokitellut korjaamot ja saavat tietoa, kuinka toimia kolaritilanteessa. Korjaamoyrittäjille sivustolla on kattavasti esitelty laatuluokituksen perusteet ja auditointiprosessi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here