Autoalan mukaan henkilöautojen rekisteröintimäärä kasvaa selvästi ensi vuonna

3.12.2017 16.20

Talouskasvun on ennakoitu ylläpitävän uusien autojen viime vuonna alkanutta maltillista kasvuvirettä, jota ensi vuoden alussa käynnistyvä romutuspalkkiokampanja ja vuoden 2018 alussa toteutettava pieni autoveron alennus vahvistavat, todetaan Autoalan tiedotteessa.

Autoalan ennusteryhmä on arvioinut, että ensi vuonna ensirekisteröidään noin 126 000 henkilöautoa, kun kuluvana vuonna määrä jäänee hieman alle 120 000 autoon.

Vaikka talous on kasvanut ennakoitua enemmän, uusien autojen kysynnän kasvu ei ole jatkunut yhtä nopeana. Talouden on tänä vuonna arvioitu kipuavan jopa 3 prosentin kasvuun ja myös ensi vuoden näkymät ovat aiempaa valoisammat.

Vuoden alussa alkavan romutuspalkkiokampanjan on arvioitu lisäävän uusien autojen kysyntää selvästi.

Romutuspalkkiokampanjassa uuden henkilöauton ostaja saa 1 500–2 500 euron romutuspalkkion, jos hän vie romutettavaksi omistamansa vielä liikennekäytössä olevan vanhan auton.

Romutuspalkkion edellytyksenä on, että palkkion saaja on omistanut romutettavan auton vähintään vuoden ajan.

1 500 euron romutuspalkkiossa uuden auton hiilidioksidipäästöt saavat olla enintään 110 g/km. Jos hankittava auto on sähköauto, ladattava hybridi tai sen käyttövoima on kaasu tai korkeaseosetanoli, palkkio on 2 500 euroa ja autolle ei aseteta päästörajaa.

Autoalan mukaan pakettiautojen jo toista vuotta jatkuvan ripeän kysynnän kasvun taustalla on aiempaa nopeammin kasvanut talouskehitys ja yritysten luottamuksen kasvu sekä parantuneet autojen rahoitusmahdollisuudet.

Uusia pakettiautoja on ensi vuonna arvioitu ensirekisteröitävän 16 000, joka on samaa suuruusluokkaa kuin kuluvana vuon

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here