Ajoneuvokannan keski-ikä jatkaa tasaisesti vanhenemistaan — romutettavaksi viedään entistä vanhempia autoja

Viime vuonna liikennekäytössä olevien henkilöautojen keski-ikä ilman museoautoja oli 12,1 vuotta, kun edellisenä vuonna keski-ikä oli 11,8 vuotta, todetaan Traficomin tiedotteessa.

Rekisteristä lopullisesti poistettujen henkilöautojen keski-ikä jatkoi myös tasaisesti nousuaan.

Romutettuna tai tuhoutuneena rekisteristä poistettujen henkilöautojen keski-ikä oli 21,4 vuotta, kun se vuotta aikaisemmin oli 21,1 vuotta.

Lopullisia rekisteristäpoistoja tehtiin vuoden 2020 aikana henkilöautojen osalta 71 500, joka kasvoi hieman edellisvuoden 70 500 poistosta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

2 KOMMENTIT

  1. Päättäjät eivät ainakaan julkisuudessa halua myöntää että uusien vähäpäästöisten autojen hinnat ovat liian kalliita suurelle osalle vanhoilla autoilla ajaville. Autoveron poisto ja ajoneuvoveron poisto siirtymävaiheessa auttaisi jonkun verran. Auton ostajat voivat käyttää tässä poliitikoiden käyttämää sanontaa; rahaa ei nyt ole tähän tarkoitukseen.

  2. Poliitikkojen pitäisi nyt viimeistään syytä kertoa, miten autoilun verotusta muutetaan, ja millä aikataululla. Sitä odotellessa suomalaiset hakevat Ruotsista ja Saksasta edullisia käytettyjä autoja paikkkaamaan vanhimman pään poistumaa. Käytettävä rahamäärä on hyvin rajallinen, ja autovero ohjaa valintoja, käytännössä nykyisin tarpeeksi vanhaan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here