Mercedes-Benz määritti kestävän toiminnan painopistealueet

Kestävä kehitys on olennainen osa Mercedes-Benzin yritystoimintaa. Jatkossa yhtiö keskittyy kuuteen strategiseen painopistealueeseen kestävän liiketoimintansa toteuttamiseksi.

Mercedes-Benzin kuusi kestävän toiminnan vastuualuetta ovat:

  • Vähähiilisyys. Mercedes-Benzin keskeiset strategiset päämäärät on määritelty yhtiön Ambition 2039 -toimintasuunnitelmassa. Vuoteen 2039 mennessä koko uusi ajoneuvomallisto tullaan tekemään CO₂-neutraaliksi koko arvoketjun ja elinkaaren ajalta. Muita keskeisiä päämääriä ovat kierrätettyjen materiaalien uusiokäyttö sekä uusiutuvan energian hyödyntäminen tuotantoprosesseissa ja autojen lataamisessa.
  • Resurssien käyttö ja kiertotalous. Mercedes-Benz haluaa irrottamaan resurssien kulutuksen yhä tarkemmin tuotannon kasvusta. Tavoitteena on resurssien tehokas käyttö ja materiaalikierron sulkeminen yhä tiiviimmin. Samalla jätteiden määrää, energiankulutusta ja resurssien käyttöä tuotantopaikoilla pyritään merkittävästi vähentämään. Äskettäin avatussa Kuppenheimin akkukierrätyslaitoksessa, joka on ensimmäinen laatuaan Euroopassa, Mercedes-Benz hyödyntää 96 % materiaaleista: arvokkaat raaka-aineet, kuten litium, nikkeli ja koboltti, voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen uusissa täyssähköisten Mercedes-Benz-ajoneuvojen akuissa tulevaisuudessa.
  • Työntekijät. Mercedes-Benzin työntekijöiden työt ja työnkuvat ovat muuttumassa kokonaisvaltaisesti sähköistymisen edetessä. Yhtiön muuttuminen vaikuttaa myös työprosesseihin ja -rakenteisiin, vastuualueisiin ja tiimityöhön. Mercedes-Benz reagoi näihin muutoksiin kestävällä henkilöstöstrategiallaan hyväksyttävällä ja vastuullisella tavalla. Vuosina 2022–2030 yhtiö investoi yli kaksi miljardia euroa työntekijöidensä perus- ja jatkokoulutukseen.
  • Ihmisoikeudet. Mercedes-Benzin keskeinen arvo on ihmisoikeuksien kunnioittaminen. Yhtiö ja sen yhteistyökumppanit ovat asettaneet tavoitteeksi ihmisoikeuksien suojelemisen koko arvoketjussa sekä ihmiseen ja ympäristöön kohdistuvien kielteisten vaikutusten ehkäisemisen ja poistamisen. Tällä lähestymistavalla mahdolliset ihmisoikeusriskit voidaan tunnistaa ja torjua varhaisessa vaiheessa. Mercedes-Benz investoi myös Brasilian Amazonin alueella toteutettavan Corridor Initiative -hankkeen kaltaisiin projekteihin. Paikallisen Hydro-yhtiön kanssa toteutettavan moniulotteisen hankkeen tavoitteena on saada paikalliset ihmiset entistä tiiviimmin mukaan, vahvistaa ihmisoikeuksia ja lisätä luonnon monimuotoisuutta.
  • Digitaalinen luottamus. Tällä painopistealueella Mercedes-Benz vastaa digitaalisen muutoksen haasteisiin. Yhtiön tavoitteena on rakentaa ja ylläpitää luottamusta digitaalisiin tuotteisiinsa ja palveluihinsa sekä vahvistaa digitaalisten innovaatioiden vastuullista käyttöä. Mercedes-Benz on vakuuttunut siitä, että digitaalisesta luottamuksesta on yhä selvemmin tulossa keskeinen erottava tekijä ja perusta kestävälle alan liiketoiminnalle. Tässä yhteydessä Mercedes-Benz oli yksi ensimmäisistä ajoneuvovalmistajista, joka määritteli periaatteet tekoälyn vastuulliselle käytölle.
  • Liikenneturvallisuus. Mercedes-Benz on vuosikymmeniä määritellyt liikenneturvallisuusalan standardeja, ja työ jatkuu. Yhtiö tukee EU-tasoista Vision Zero -tavoitetta, jonka tavoitteena on puolittaa liikennekuolemien määrä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2020 tasosta sekä ehkäistä ne kokonaan vuoteen 2050 mennessä. Innovatiiviset kuljettajan avustinjärjestelmät sekä automatisoidut ajoneuvoteknologiat kuten Drive Pilot (SAE-taso 3) voivat edistää merkittävästi turvallisuuden paranemista ja Vision Zero -tavoitteen toteutumista. Yhtiö on Saksassa esitellyt Drive Pilotin uusimman kehitysversion, joka kykenee seuraamaan edellä ajavaa ajoneuvoa moottoritien oikeanpuoleisella kaistalla jopa 95 km/h nopeudella. Järjestelmä odottaa sertifiointia tämän vuoden loppuun mennessä ja tulee sitä myöten kuluttajien saataville vuoden 2025 alusta.

Lue tästä muita juttuja Mercedes-Benzistä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän