3G-matkapuhelinverkon alasajo vaikuttaa Mercedeksen vuosimallien 2016–2018 etähallintaan

Yleiseurooppalainen 3G-matkapuhelinverkon lakkauttaminen vaikuttaa osaan Mercedes-Benz-autojen etäohjauspalveluista. Muutos koskee Mercedes-Benz-mallistossa pääosin vuosina 2016–2018 ensirekisteröityjä autoja.

Mercedes-Benz on jo nyt todennut, että rajoitetusti toimintaan jäävän 2G-verkon nopeus ei riitä täyttämään etähallintajärjestelmien vaatimuksia tiedonsiirrolle.

Käytännössä muutos valitettavasti tarkoittaa auton omistajalle Mercedes me- etäohjauspalvelun merkittävää hidastumista datan siirtyessä GSM-verkkoon tai palvelun poistumista käytöstä.

Mercedes-Benz itse ei voi vaikuttaa syntyvään tilanteeseen. Lisätietoja muutoksesta löytyy matkapuhelinoperaattorien sivuilta.

Teleoperaattorit lakkauttavat 3G-verkon kaikkialla USA:ssa ja Euroopassa tämän vuoden aikana. Lakkauttaminen on jo tapahtunut Norjassa ja Sveitsissä.

Suomessa Telia aloittaa 3G-verkon sulkemisen syksyllä, ja Elisa on ilmoittanut sulkevansa verkon tämän vuoden aikana. DNA:n 3G-verkko lopettaa toimintansa vuosina 2023–2024. Verkkojen sulkeminen vapauttaa lisäkapasiteettia 4G- ja 5G-verkoille ja pienentää sähkönkulutusta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän