Ensimmäinen Skoda Elroq Suomen kamaralla

Sähköautonälkäinen vip-yleisö sai ensimmäiset tuntumat Skodan kovasti odottamaan Elroq-malliin Helsingin Wanhassa Satamassa tiistaina, kun ensimmäinen yksilö tuli Suomeen viikon kiertueelle. Uusi Elroq kiertää Suomessa viikon ja jatkaa sen jälkeen muualle Eurooppaan palatakseen takaisin Suomeen marraskuun jälkipuoliskolla.

Kuva: Jukka Viitasaari.

Vaikka uusien autojen markkina on ennätyksellisen tahmea, uudet sähköautomallit ovat kaikille brändeille tärkeitä – niillä silotetaan markkinaa muillekin valmistajan malleille ja pidetään kiinni eri hintaluokkien asiakkaista.

Skodan maahantuojalle, Helkama-Autolle, uuteen kokoluokkaan tuleva täyssähköauto on kovasti odotettu, vaikka kohderyhmä ei niin hirveästi poikkea isoveli Enyaqista.

Kuva: Jukka Viitasaari.

Brändijohtaja Jukka-Pekka Kevätsalo toteaakin autoissa olevan paljon yhtäläisyyttä ja yhteistä teknologiaa, ja kohderyhmissä jonkin verran päällekkäisyyttä, mutta Enyaqin asettuvan silti Elroqia isompaan suv-kategoriaan. Elroq kuitenkin täyttää kompaktimpitien suv-mallien aukon Skodan valikoimassa.

Kevätsalo kuvaa Elroqin muotokieltä skandinaavisen linjakkaaksi. Hän povaa Elroqista tulevan ensi vuonna yksi Suomen myydyimmistä, ellei kaikkein myydyin sähköautomalli. Jo tällä hetkellä Elroqilla on kymmeniä ennakkotilauksia, mutta tarkkoja lukemia maahantuoja ei julkista.

Kuva: Jukka Viitasaari.

Maahantuoja on seurannut tarkkaan web-analytiikkaa, jonka mukaan jo 120 000 kävijää on parissa viikossa tutustunut Elroqin verkkosivuihin, vaikka auto tulee saataville vasta ensi vuoden alkupuolella. Se antaa positiivista lupausta ensi vuodesta samalla, kun markkinakorot laskevat ja ihmisten ostovoima ja luottamus omaan talouteen hiljalleen palailevat.

Lue muita juttuja Elroqista.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän