15-vuotias poika loukkaantui vakavasti mopomiitissä!

Riihimäellä Powerin parkkipaikalla järjestettiin 24.9.2022 illalla mopomiitti. Paikalla oli satoja mopoja ja useista henkilöautoja.

Hätäkeskus sai ilmoituksen henkilöauton ja mopon välisestä kolarista klo 21.35 aikaan. Kolarin seurauksena mopon kuljettaja sai vakavia vammoja eri puolelle vartaloa.

Loukkaantunut oli 15-vuotias nuori poika. Henkilöauton kuljettajana toimi 16-vuotias nuori poika, jolla ainoastaan ajokorttilupa.

Osallisia epäillään mm kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamisesta. Poliisilla on näkemys tapahtumien kulusta, eikä tutkinnan tässä vaiheessa tiedota tapahtuneesta enempää.

Katso tästä muita juttuja mopomiiteistä.

Poliisi kuitenkin haluaa sanoa ja ennen kaikkea muistuttaa nuoria ja myös nuorten vanhempia vastuusta. On sanomatta selvää, kun paikalla on useista satoja henkilöitä kokoontuneena, vastuu oman kulkuneuvon hallinnassa korostuu.

On varmasti ns. siistiä näyttää taitojaan kaveripiirille ja muille miittiin osallistujille, mutta pahoin pelkään, että vielä joku oikeasti loukkaantuu peruuttamattomasti niin vakavasti tai kuolee sen seurauksena. Kukaan ei varmasti ei tätä halua.

Poliisi ei halua viedä nuorilta niitä nuoruusvuosien kivoja muistoja pois, kun kokoonnuttiin. Niitä on varmasti myöhemmin kiva muistella sitten muissa kokoontumisissa, mitä elämä tuokin tulleessaan.

Poliisi haluaa, että jokainen tapahtumaan osallistuja ja osallistujan vanhempi ymmärtäisi riskin ja sitä myöten vastuun omista tekemisistä.

Olisiko yhtä siistiä noudattaa liikennesääntöjä, varovaisuutta, ennakoivaa liikennekäyttäytymistä ja jopa sanoa vieruskaverille, että älä leiki ajoneuvon kanssa, siinä voi käydä huonosti sinulle tai sille katsomassa olevalle vieruskaverille.

​​​​​​// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here