Yksi merkki kiinnosti selkeästi kaikkein eniten viime vuonna Kamuxin verkkosivuilla

Kamuxin verkkosivujen vuoden 2021 datasta paljastuu, että Mercedes-Benz oli tänä vuonna selkeästi suomalaisten autonostajien suosiossa, sillä se otti haltuunsa kärkipaikan sekä koko vuoden suosituimpien autojen että suosituimpien merkkien listalla, todetaan Kamuxin tiedotteessa.

Vuoden 2021 suosituin auto Kamuxin verkkosivuilla oli Mercedes-Benz S 320. Myös kakkossijalla nähdään saman merkin auto, nimittäin Mercedes-Benz X 220 d.

– Nämä autot on selkeästi nähty kiinnostavina ja sen puolesta puhuu myös se, että teettämässämme Suomalaiset autokaupoilla 2021 -tutkimuksessa peräti 46 prosenttia Mersu-kuskeista oli sitoutunut automerkkiinsä vähintäänkin jossain määrin. Eli he varmasti etsivät saman merkin autoa myös tulevaksi ajopelikseen. Mutta vaikka Mercedes-Benz nyt tällaisen kaksoisvoiton nappasikin, niin kisa oli tiukka ja kyllä siellä muitakin merkkejä lähenteli kärkisijoja, Kamuxin aluepäällikkö Kari Pietarila kertoo.

Mersuja haettiin eniten — Volkswagen ja Volvo hengittävät niskaan

Mercedes-Benzin kiinnostavuus näkyi myös Kamuxin sivuilla haetuimpien automerkkien listauksessa, jossa se otti jälleen kärkisijan.

Mersun jälkeen eniten haettiin Volkswagenia ja kolmanneksi eniten Volvoa. BMW sijoittui listalle neljänneksi ja yleensä suomalaisten kestosuosikiksi mielletty Toyota viidenneksi.

Bensiini yhä haetuin käyttövoima

Autokannan sähköistyminen ei ole vielä kovin pitkällä, sillä Kamuxin vuoden 2021 haetuimmissa käyttövoimissa bensiini on yhä listan kärjessä. Toiseksi haetuin käyttövoima oli diesel ja kolmanneksi bensahybridi.

Sähkö tuli listalla vasta neljäntenä. Viides listalla oli kaasu, mutta siinä on jo hakumäärissä selvä pudotus sähköön.

Katso myös tämä: Järkälemäinen matkailuauto oli vuoden 2020 klikatuin auto Kamux.fi-sivustolla

Kamuxin katsotuimmat autot 2021

  1. Mercedes-Benz S 320
  2. Mercedes-Benz X 220 d
  3. Wilson-Tool Motorhome
  4. Mercedes-Benz G 400
  5. Škoda Octavia

Kamuxin haetuimmat automerkit 2021

  1. Mercedes-Benz
  2. Volkswagen
  3. Volvo
  4. BMW
  5. Toyota

www.kamux.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän