Yhä useampi autonostaja hankkii nyt katumaasturin – myös automaattivaihteistojen suosio merkittävässä kasvussa

Katumaasturien suosio on koko Euroopan automarkkinassa kasvanut selvästi viime vuosina. Katumaasturien osuus on Suomessa kasvanut hieman yli 30 prosenttiin henkilöautojen ensirekisteröinneistä.

Erityisesti keskikokoisten katumaasturien kysyntä on kasvanut, mikä on vähentänyt pienten tila-autojen ja muiden keskikokoisten autojen kysyntää, todetaan Autoalan tiedotteessa.

Ensirekisteröinneissä näkyy toisaalta myös pienikokoisten B-segmentin autojen kysynnän kasvu. Viime vuonna B-segmentin osuus autojen ensirekisteröinneistä oli hieman alle 17 prosenttia, kun tänä vuonna osuus on kasvanut yli 18 prosenttiin.

B-segmentin kasvun taustalla on tammi-elokuussa toteutettu romutuspalkkiokampanja, joka lisäsi selvästi pienikokoisten autojen kysyntää. Romutuspalkkiolla hankittujen autojen osuus kuluvan vuoden ensirekisteröinneistä on noin 6 prosenttia.

Noin 70 prosenttia tänä vuonna ensirekisteröidyistä autoista on ollut bensiinikäyttöisiä. Lähes neljännes tammi-syyskuussa rekisteröidyistä autoista oli dieselkäyttöisiä.

Ladattavien hybridiautojen osuus on kasvanut 4 prosenttiin ja täyssähköautojen 0,6 prosenttiin. Myös kaasuautojen osuus on ollut selvässä kasvussa – niiden osuus tammi-syyskuun rekisteröinneistä oli 1,1 prosenttia.

Automaattivaihteistojen suosio on kasvanut selvästi. Tänä vuonna ensirekisteröidyistä autoista enää 31 prosenttia oli manuaalivaihteisia.

Automaatit ovat yleistyneet myös pakettiautoissa, joista kuitenkin vielä kaksi kolmasosaa oli manuaalivaihteisia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän