WRC: Teemu Suninen täydellä ohjelmalla rallin MM-sarjaan

Teemu Suninen. Kuva: M-Sport.

Ralliautoilija Teemu Suninen ajaa täyden 14 osakilpailun MM-sarjan M-Sport Fordin tehdaskuljettajana kaudella 2019.

Kaudella 2018 Suninen ajoi 12 osakilpailua M-Sportin Ford WRC:llä ja lisäksi Monte Carlon WRC 2 –luokassa MSportin Ford Fiesta R5:llä.

Menneen vuoden paras saavutus oli ensimmäinen palkintokorokesija Portugalin MMrallissa, jossa Suninen ajoi kolmanneksi. Alkava kausi on Suniselle ensimmäinen täysi kausi WRC–autolla, jolla tavoitteena on ajaa tasaisen vahva sarja.

– MM-sarjassa on tavoitteena olla kauden päättyessä kuuden parhaan joukossa. Se tietää sitä, että mitkään pienet tulokset eivät riitä, mutta tuohon tähdätään, Suninen toteaa vakaasti.

Viime kaudella Sunisen tulokset vaihtelivat varsin paljon. Portugalin kolmossijan lisäksi Suninen ylsi Turkissa neljänneksi, Saksassa viidenneksi ja Suomessa kuudenneksi.

Erikoiskokeilla syntyi paikoin koviakin aikoja ja kun vertailukohtana oli saman tallin kuudennen kuljettajien mestaruuden voittanut Sébastien Ogier, voi Suninen olla myös tyytyväinen esityksiinsä.

– Vierellä oli kovin mahdollinen mittari ja kun Ogierin vauhtiin ylsin ja paikoin jopa parempaan, niin kyllä se toi myös uskoa, Suninen summaa oppivuottaan M-Sport Fordilla.

– Ogier siirtyi nyt pois tiimistä ja se tuo minulle lisää vastuuta ralleissa ja töitä testeissä. Tämä kyllä sopii, Suninen sanoo. M-Sport Fordin rallitallin johdossa tapahtui myös muutos, kun yksityistallia pitkään johtanut Malcolm Wilson siirsi tallipäällikön vastuut Richard Millenerille.

Muut kuljettajat M-Sportissa ovat Elfyn Evans ja Pontus Tidemand.

Suninen aloitti työt uuden kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa heti kauden päätyttyä. Kaksikko osallistui joulukuussa Italiassa Monzan ralliin ja myös testejäkin on jo ehditty ajaa.

Sunisen ja Salmisen ensimmäinen todellinen koetus on kauden avaava legendaarinen Monte Carlo –ralli tammikuun lopulla.

– Tavoitteenani on ollut MM-sarja koko urani ajan, joten tämä on minulle hieno mahdollisuus. Motivaatio on todella korkealla ja odotan jo innolla kauden alkua Teemun kanssa M-Sportin tehdastiimissä, 40-vuotias Salminen sanoo.

– On haastavaa aloittaa MM-rallit yhdessä pimeillä vuoristoteillä, mutta startataan nyt tällä kertaa näin vaikeimman kautta. Yhteinen nuotti on kyllä löytynyt ja onneksi vielä on testejä edessä ennen starttia, Salminen tuumii Monte Carlon tiet mielessään.

Rallin MM-sarja 2019

 • Monte Carlo 24.-27.1.
 • Ruotsi 14.-17.2.
 • Meksiko 7.-10.3.
 • Portugali 30.5.-2.6.
 • Italia 13.-16.6.
 • Suomi 1.-4.8.
 • Saksa 22.-25.8.
 • Turkki 12.-15.9.
 • Iso-Britannia 3.-6.10.
 • Espanja 24.-27.10.
 • Australia 14.-17.11.

www.teemusuninen.com

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here