WRC: Sunisella turhauttava päivä

Teemu Suninen aloitti Suomen MM-rallin yhdeksänneksi nopeinta vauhtia. Koko perjantain ajan Ford-kuljettaja tuskaili omaa suorituskykyään, jota ei tuntunut löytyvän kilpakumppaneiden haastamiseen.

Suninen ja kartanlukija Jarmo Lehtinen löytyvät perjantain päätteeksi rallin yhdeksänneltä sijalta. Eroa kisaa johtavaan Jari-Matti Latvalaan on kertynyt jo 52,6 sekuntia.

Päivän kymmenellä erikoiskokeella Suninen ei pystynyt kertaakaan haastamaan esimerkiksi kisan kärjessä kiitänyttä Toyota-kolmikkoa, vaan joutui ajamaan selkeästi himmeämmistä sijoituksista. Syitä hän saattoi vain arvailla.

– Emme vain voi ajaa toisten vauhtia. Nyt jo mennään ihan rajoilla, vaikka lisää vauhtia pitäisi löytää. Koetetaan nyt keksiä jokin ratkaisu tähän, Suninen tuskaili päivähuoltoon saapuessaan.

Iltapäivällä tahti ei juurikaan parantunut, vaikka autoa huollossa ruuvattiinkin. Kommentit erikoiskokeiden maalista kertoivat kuljettajasta, jolla menohaluja olisi vaikka muille jakaa, mutta auto ei mahdollista tavoitetta.

Kokonaistuntuma päivästä oli selkeästi negatiivisen puolella, sillä vaikka Suninen yritti mitä, eivät EK-ajat parantuneet käytännössä lainkaan.

– Hullua, mitä vauhtia kärjessä mennään. Turhauttavaa, ettei olla vauhdissa. Tuntui siltä, että tein parhaani – joitain sekunnin kymmenyksiä voin vielä löytää ajostani, mutta en kolmea tai neljää sekuntia. Kokeillaan jotain huomenna, ja löytää myös jollain tavalla vauhti.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here