WRC: Suninen valmis huippuvauhdikkaaseen viikonloppuun

Teemu Suninen on yksi kuumimmista suomalaissuosikeista tänään alkavassa Suomen MM-rallissa. M-Sportin luottokuljettajaksi noussut Suninen on varovainen tavoitteissaan, sillä haastajien taso on kivikova.

Ennen rallin alkua Suninen ja kartanlukija Jarmo Lehtinen ennättivät tutustua Fordiinsa kahden testipäivän ajan. Lisää tuntumaa todellisiin kisaolosuhteisiin haettiin vielä torstaiaamun Shakedown-erikoiskokeella, jolla Suninen kellotti neljänneksi nopeimman ajan.

MM-taulukossa Suninen on viidennellä sijalla parhaana suomalaisena, joten sinivalkoisen ralliyleisön ennakko-odotukset lepäävät paljolti juuri 25-vuotiaan kuljettajan harteilla.

– Irtosoraa ja pölyä erikoiskokeilla, vähän liukastakin, mutta kolme autoa siinä meidän edellämme silti menee. Mennään siis täysillä omalla ajopaikallamme, Suninen nyökkää.

Virallinen tavoite Sunisella on viiden joukkoon ajaminen, mutta miehen päättäväinen kehonkieli kertoo, että parempikin tulos otettaisiin kiitollisuudella vastaan.

– En ole vielä ottanut paineita. Mennään se mitä osataan, ja jos ei riitä, niin ei riitä. Olen kuitenkin Sebin (Ogier) voittanut täällä kahdesti ajamalla, ja Ottin (Tänak) kertaalleen, vuonna 2017. Ei se kokemuksestani ole enää kiinni. Varmuutta siitä ei tietenkään ole, että voisin jopa voitosta ajaa, mutta luottavainen olen siitä, että taitoni riittävät.

Nykyisen sukupolven WRC-autot alkavat Neste Rallin erikoiskokeilla olla jo melkoisia ”sorateiden formuloita”, joten nopean teknisen kehityksen myötä, myös keskinopeudet ja riskit kasvavat samaan tahtiin.

– Autot ovat kehittyneet tosi paljon, ja keskilukko auttaa kuljettajia ajamaan suoraviivaisemmin ja tarkempaa linjaa kuin ennen. Radalla on ajettu aina senttimetrien tarkkuudella, ja nyt sama tyyli on tulossa ralliin.

– Ja kun keskinopeudet ovat lähes 130 km/h lukemissa, niin onhan se kova vauhti. Ajaisin sellaista nopeutta mielelläni, mutta turvallisuuskysymykset nousevat pinnalle. Jos tapahtuu jotain, niin siinä sattuu äkkiä huonosti. Jo ennakkotesteissä nähtiin, mitä voi tapahtua, Suninen sanoo viitaten tallitoverinsa Hayden Paddonin maanantaiseen ulosajoon.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here