WRC: Sami Pajari tyytyväinen WRC2-luokan ensiesiintymiseensä!

Ensimmäisen MM-rallin WRC2-luokassa viikonloppuna ajaneet Sami Pajari ja kartturi Enni Mälkönen ajoivat luokassaan viidennelle sijalle. Äärimmäisen kuumissa ja haastavissa olosuhteissa ajettu ralli sujui Pajarin autokunnalta lopulta ongelmitta.

Kyseessä oli vasta Pajarin toinen kilpailu Rally2-luokan kalustolla. Debyytti tapahtui aiemmin tänä vuonna lumella ajetussa Riihimäen SM-rallissa, jossa alla oli kuitenkin vanhempaa kehitysversiota oleva Ford Fiesta R5. Sardiniassa kaksikko oli mukana Toksport WRT-tiimin tuoreella Skoda Fabia Rally2 EVO:lla.

– Pyrittiin pikkuhiljaa nostamaan vauhtia sitä mukaa miten tuntui luontevalta. Aamulla oli aluksi vähän vaikeuksia päästä rytmiin, mutta saatiin loppulenkille hyvä vauhti päälle, Pajari kertoi perjantaipäivän päätteeksi.

Lauantaina Pajari ajoi tasaisen varmasti jokaisella erikoiskokeella kahdeksan parhaan joukkoon, ja mahtui mukaan myös peräti yksi toiseksi nopein aikakin. Päivän päätteeksi autokunta oli nostanut sijoituksen luokassa jo viidenneksi.

Sunnuntaina Pajari ei lähtenyt enää hyökkäämään, sillä eroa eteen ja taakse oli kertynyt jo sen verran, että järkeä taktiikkamuutoksille ei enää lyhyelle päivälle ollut. Näin ollen Pajari säilytti viidennen sijansa aina kisan loppuun saakka.

– Tiet olivat sunnuntaina aika paljon hiekkaisempia, joten tavallaan vauhtia pitämällä olisi ehkä saattanut eroa pystyä kuromaan kiinni, mutta ei haluttu lähteä riskeeraamaan tällä kertaa, Pajari selvitti.

– Tavoitteena oli enemmänkin todistaa itselle ei niinkään muille, että pärjätään vauhdillisesti myös tässäkin luokassa. Ja siihen tavoitteeseen päästiin, joten ehdottoman tyytyväinen pitää olla, Pajari päätti.

Pajarin seuraava MM-koitos on jälleen junioreiden puolella, kun vuorossa on sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu Virossa. Sitä ennen Pajari ajaa testimielessä Portugalissa kansallisen asfalttirallin kesäkuun puolivälissä.

Sardinian MM-rallin WRC2-luokka top 5

1. Nikolay Gryazin Skoda Fabia Rally2 EVO 3.18.36,8
2. Jan Solans Citroen C3 Rally2 +28,0
3. Jari HuttunenFord Fiesta Rally2 +33,1
4. Chris Ingram Skoda Fabia Rally2 EVO +38,9
5. Sami Pajari & Enni Mälkönen Skoda Fabia Rally2 EVO +1.38,5

https://www.samipajari.com/

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän