WRC: Mikko Heikkilä mukana Viron MM-rallissa

Mikko Heikkilä kartanlukijansa Topi Luhtisen kanssa, osallistuvat rallin maailmanmestaruussarjan WRC:n kauden seitsemänteen osakilpailuun WRC Rally Estoniaan.

WRC3-luokassa ajavalle Heikkilälle Tarton alueella ajettava nelipäiväinen kilpailu on uran toinen MM-ralli.

Edellisestä MM-rallista, helmikuussa Rovaniemellä ajetusta Arctic Rally Finlandista tuloksena oli WRC3-luokan kolmas tila. Virosta Heikkilä lähtee niinikään hakemaan kovatasoisen WRC3-luokan podium-sijoitusta.

WRC Rally Estonia on Heikkilälle ensikosketus virolaiseen soratiehen kilpa-autolla. Kilpailuviikonlopun aikana ajetaan yhteensä 24 erikoiskoetta ja 314,16 erikoiskoekilometriä. Tuntumaa Viron nopeavauhtisiin teihin Heikkilä haki testeissä maanantaina.

Tiistaina ja keskiviikkona erikoiskokeisiin nuotituksen aikana tutustunut Heikkilä luonnehtii erikoiskokeita nopeiksi sekä profiililta vaihteleviksi. Erikoiskokeet ovat nurmijärveläiselle mieleen.

-Tosi hyvä fiilis jäi pätkistä, jokainen pätkä tähän asti on ollut mieluisa. On nopeaa ja hidasta, leveää ja kapeaa sekä tien pinta vaihtelee silloin tällöin. Osa pätkistä on todella liukkaita ja pehmeitä. Suomeen verrattuna maasto on erilaista, mutta aika paljon on kuitenkin samaakin. Täällä ajetaan ehkä hieman kovempaa kuin Suomessa.

WRC Rally Estonia ajetaan 15.-18.7. Viron Tartossa. Kilpailua voi seurata WRC:n sivuilta sekä WRC+-palvelusta.

Lisäksi YLE näyttää erikoiskokeet 1, 5, 9, 11, 15, 21 sekä 24 suorana lähetyksenä sekä päivän lopuksi ajopäivän koosteen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!