WRC: Kuka hallitsee parhaiten Saksan haastavat asfalttitiet?

Saksan MM-ralli on hieno, mutta samalla haastava sekoitus niin viinitarhojen tiukkoja kurveja, sotilasalueen jykevää jyskytystä kuin mahtavia maalaisteitä.

Saksan MM-rallin voitolla Viron Ott Tänak nousisi Sébastien Ogierin kanssa tasoihin kolmeen voittoon.

Saksan voittotilastoa johtaa rallin MM-sarjan kaikkien aikojen tilastoja dominoiva Sébastien Loeb, joka voitti rallin peräti yhdeksän kertaa.

Vuosien 2002 ja 2010 välillä hän voitti rallin kahdeksasti peräkkäin.

Voittoputken katkaisi Ogier vuonna 2011, mutta 2012 voittajaksi palasi Loeb. Tänä vuonna Loeb ei hyvästä menestyksestä huolimatta valikoitunut ajamaan Hyundailla Saksassa.

Tämän vuoden osallistujista Saksassa voittoon on Ogierin ja Tänakin lisäksi pystyneet Thierry Neuville ja Dani Sordo.

Sordo on voittonsa ohella sijoittunut palkintokorokkeelle Saksassa peräti seitsemän kertaa. Näistä viisi kertaa Sordo on ollut rallin toinen.

Saksassa ajetaan tänä vuonna 19 erikoiskoetta, joille kertyy mittaa 344,04 kilometriä. Koko rallin reitti on 1228,23 kilometriä. Ralli alkaa torstai-iltana kello 20.08.

Rallin päätöserikoiskoe, Power Stage, alkaa sunnuntaina kello 13.18.

Ott Tänak voittajasuosikki

Suomen MM-rallissa tärkeän voiton myötä hieman eroa takaa tuleviin repäissyt Tänak on ennakkosuosikki Saksan monivivahteisilla kestopäällysteteillä.

Jyväskylässä palkintokorokkeelle palanneet suomalaiskuljettajat, Toyotan Jari-Matti Latvala ja Citroënin Esapekka Lappi lähtevät hakemaan jatkoa piristyneille otteilleen.

Vaikean kotirallin läpikäynyt M-Sport Fordin Teemu Suninen pyrkii Saksassa saamaan kaudelleen pirteämmän käänteen Jyväskylän kahdeksannen sijan jälkeen.

WRC 2 Pro -luokassa Kalle Rovanperä pyrkii jatkamaan hyviä suorituksiaan. Nuori puuppolalainen on dominoinut luokkaansa ja voittanut nyt luokkansa neljä kertaa peräkkäin. Saksassa viidennen voiton tielle pyrkii asettumaan kivikova tallikaveri, Tsekin Jan Kopecky.

MM-sarjan kärkenä reitille lähtee siis Tänak, joka hakee kolmatta perättäistä Saksan MM-rallin voittoa. MM-sarjassa toista ja kolmatta sijaa pitävät Ogier ja Neuville tarvitsevat Saksasta kovasti onnistumisia, sillä Tänakin vire ja pistetahti ovat tällä hetkellä kovia.

MM-sarjan neljättä sijaa pitävä britti Elfyn Evans ei Virossa tapahtuneen loukkaantumisen takia pystynyt osallistumaan Suomen MM-ralliin, eikä häntä nähdä myöskään Saksassa. Evansin tilalla M-Sport Fordilla ajaa Jyväskylässäkin nähty maanmies Gus Greensmith.

Suomalaisista WRC-luokassa isoimmat pisteet ovat kuudentena olevalla Sunisella. Lappi on MM-pisteissä kahdeksas ja Latvala yhdeksäs.

Hyundain tiimissä Saksassa ajavat Neuvillen lisäksi norjalainen Andreas Mikkelsen ja Sardinian MM-rallin voittanut espanjalainen Dani Sordo.

Hyundai lähtee puolustamaan valmistajien pistejohtoa. Suomessa ison pistepotin saalistanut Toyota vaanii toisena ja Citroen kolmantena

Kuljettajien MM-pisteet 9/14 osakilpailun jälkeen

1. Ott Tänak (EST) 180
2. Sebastien Ogier (FRA) 158
3. Thierry Neuville (BEL) 155
4. Elfyn Evans (GBR) 78
5. Andreas Mikkelsen (NOR) 71
6. Teemu Suninen 66

8. Esapekka Lappi 58
9. Jari-Matti Latvala 56

Valmistajien MM-pisteet 9/14 osakilpailun jälkeen

1. Hyundai Shell Mobis WRT 262
2. Toyota GAZOO Racing WRT 238
3. Citroën Total WRT 198
4. M-Sport Ford World Rally Team 158

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here