WRC: Emil Lindholm mukaan Espanjan MM-ralliin

Emil Lindholm ja Mikael Korhonen osallistuvat reilun kahden viikon kuluttua ajettavaan kauden toiseksi viimeiseen rallin MM-osakilpailuun Espanjassa.

Kysymyksessä on Lindholmin ajajauran neljäs MM-ralli nelivetokalustolla ja ensimmäinen MM-osakilpailu Espanjassa.

Suomalaiskaksikko starttaa reitille WRC2-luokan Volkswagen Polo GTI R5:lla lähtönumerolla 53. Auton huollosta vastaa Printsport ja suomalaiskaksikon paikka tulevassa lähtöjärjestyksessä on noin 25-30 auton tienoilla.

Lindholm ja Korhonen ovat kahtena edellisvuotena käynyt nuotittamassa reitin, joten ennakkoon on jo tiedossa, mitä odottaa.

– Yhtä erikoiskoetta lukuun ottamatta meillä on reitiltä nuotit jo olemassa. Edessä on ensimmäinen tämän tyyppinen ralli minulle, jossa avauspäivä ajetaan soralla ja kaksi seuraavaa kilpailupäivää asfaltilla. Huollolla on perjantai-iltana 75 minuuttia aikaa muuttaa auto sorasäädöistä asfalttiralliautoksi. Jousitus vaihtuu, auton korkeus ja geometria muuttuvat.

– En ole Volkswagenilla ajanut asfaltilla kuin Jyväskylän Harjulla sorapyörillä. Uskon kuitenkin, että kaikki onnistuu ja menee hyvin. Rallin soratiet ovat paikoin todella kovapintaisia ja asfalttitiet sellaisia jouheita. Tavoitteemme on päästä rallin maaliin, välttää virheitä ja kerätä eteläeurooppalaisista sora- ja asfalttiteistä mahdollisimman paljon kokemusta.

Kauden toiseksi viimeinen rallin MM-osakilpailu käynnistyy Salousta perjantaina 25. lokakuuta klo 9:00 Suomen aikaa. Rallin avauspäivänä ajetaan kaikkiaan kuusi (129,70 km) sorapintaista erikoiskoetta.

Lauantaina ja sunnuntaina ohjelmassa on ainoastaan kestopäällysteisiä erikoiskokeita.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here