Vuonna 2023 autoalan uudistuminen kiihtyy

Vuonna 2023 autoalan uudistuminen kiihtyy ja globaalit muutokset konkretisoituvat myös Suomessa. Laaja automallisto- ja käyttövoimatarjonta, oikealle tasolle asetettu hinta sekä ensiluokkainen asiakaskokemus ovat ratkaisevassa roolissa, kun autokaupan toimintamallit muuttuvat ja kilpailu kiristyy, todetaan K-Auton tiedotteessa.

– Murroksessa oleva autokaupan markkina edellyttää vahvaa uusiutumista alan toimijoilta niin automyynnissä ja -huollossa kuin koko toimitusketjussa aina valmistukseen saakka. Yksi keskeinen murroksen ajuri on autoilun sähköistyminen, joka voimistuu entisestään, kiteyttää Keskon autokaupan toimialajohtaja Matti Virtanen.

– Polttomoottoriautot säilyttävät paikkansa uusien ja käytettyjen autojen kaupassa, mutta samalla täyssähköautoista on tullut jo valtavirtaa kiinnostava vaihtoehto. Siitä yksi osoitus on Volkswagenin täyssähköautojen markkinajohtajuus ja erinomainen myynti vuonna 2022.

Kiinnostaako autot ja liikenne? Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje!

K-Auton automyynnissä näkyy selvästi, että sähköautojen vahvan nousun myötä asiakkailla on neljä tasavertaista vaihtoehtoa: sähkö-, bensiini-, diesel- ja erilaiset hybridiautot.

Moderni polttomoottoriauto on edelleen monelle suomalaiselle autoilijalle erinomainen valinta niin päästöjen kuin taloudellisuuden näkökulmasta.

Vuonna 2023 autojen taloudellisuus kasvattaa entisestään tärkeyttään suomalaisille autoilijoille

Käyttövoimasta riippumatta pienempi kulutus tarkoittaa alhaisempia päästöjä ja pienempiä käyttökustannuksia. Taloudellisuuden ohella yhä useampi suomalainen autoilija haluaa tehdä vastuullisempia valintoja.

– Heikentynyt ostovoima näkyy myös autokaupassa. Vaihtamalla auton uudempaan voi laskea kokonaiskustannuksia ja samalla parantaa turvallisuutta. Suomalaiset ovat käytännönläheistä kansaa ja omalla autolla liikkuminen pitkien välimatkojen maassa on valtaosalle välttämätöntä. Autoilun kokonaispäästöjen vähentäminen puolestaan edellyttää Suomessa autokannan uusiutumista, Virtanen arvioi.

Asiakaslähtöisen palveluasenteen merkitys autokaupassakin korostuu entisestään, kun vaihtoehtojen määrä kasvaa. Ammattitaitoisen automyyjän rooli on tärkeä niin kasvokkaisissa kohtaamisissa kuin digikanavissa. Kaupankäynnin digitalisoituminen kiihtyy entisestään ja yhä useampi auto ostetaan täysin digitaalisesti.

K-Auto markkinajohtaja täyssähköautoissa vuonna 2022

K-Auton edustamat merkit hallitsivat täyssähköautomarkkinaa vuonna 2022, ja K-Auto nousi markkinajohtajaksi täyssähköautoissa. K-Auton edustamien merkkien täyssähköautorekisteröintejä oli vuonna 2022 yhteensä 3 123 kappaletta, markkinaosuuden ollessa 20,5 % (sisältää henkilö- ja pakettiautot). Automerkeistä K-Auton edustama Volkswagen oli jälleen täyssähköautojen markkinajohtaja Suomessa vuonna 2022 – osuus täyssähköautorekisteröinneistä 13,4 %.

  • Volkswagen täyssähköautojen ykkönen vuonna 2022 1 947 rekisteröidyllä autolla
  • Audin e-tron isojen SUV-luokan täyssähköautojen markkinajohtaja
  • Seatin ja Cupran vaihtoehtoisten käyttövoimien osuus 43 % rekisteröinneistä
  • Porschen täyssähköautojen ja ladattavien hybridien osuus 94 % rekisteröinneistä.
  • Täyssähköautojen osuus jo 49,5 %, ladattavien hybridien osuus 44,6 %
  • Suomessa Bentley-malleja rekisteröitiin 15 kappaletta vuonna 2022. Kaikki rekisteröidyt autot olivat ladattavia hybridimalleja, suosituimman mallin ollessa Flying Spur.

– Tänä vuonna pääsemme tarjoamaan asiakkaillemme monta kiinnostavaa täyssähköistä uutuutta, kun lanseeraamme Audi Q8 e-tronin maaliskuussa ja Volkswagen ID.7:n sarjatuotantoversion maailmanensi-ilta tämän vuoden toisella neljänneksellä. Lisäksi ID. Buzz ja ID. Buzz Cargo ovat saavuttaneet suuren suosion autonostajien keskuudessa ja mallisto laajenee vielä tänä vuonna, Virtanen valottaa vuotta 2023 K-Auton edustamien automerkkien näkökulmasta.

Lähde: Dun & Bradstreet

Näitä luksusautoja rekisteröitiin Suomessa viime vuonna 15 kappaletta

Cupran toimitusmäärä kaksinkertaistui

Volkswagenin suosituin malli vuonna 2022 oli Golf

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän