Vuoden Auto Suomessa 2022 -valinta on jo käynnistynyt — alustavassa listassa puolet sähköautoja

Auto- ja liikennetoimittajat ry tekee Vuoden Auton Suomessa -valinnan nyt jo kahdeksannen kerran. Uutta valintaprosessissa on se, että ehdokkaista kerrotaan jo pitkin vuotta heti ensimmäisen alustavan ehdokaslistan ilmestyttyä.

Virallinen ehdokaslista vahvistetaan 1. marraskuuta, ja 19.11. paljastuu, mikä on Vuoden Auto Suomessa 2022.

Suuri osa ehdokkaista on tiedossa jo nyt, joten alustava kandidaattilista päätettiin julkaista jo hyvissä ajoin ennen äänestysten käynnistymistä. Jatkossa pilkahdus seuraavan vuoden ehdokkaista annetaan jo pian voittajan julkistamisen jälkeen.

Sähkö valtaa alaa

Henkilöautojen sähköistyminen etenee nopeammin kuin moni osasi odottaa. Ensimmäisellä alustavalla listalla on 26 hienoa uutuutta, joista puolet on sähköautoja.

Yhteensä 20 automallia on ajettavissa seinästä ladattavalla sähköllä. Lopuista kuudesta neljä on saatavissa kevyemmin sähköistettynä. Vain kaksi uutuutta on sellaisia, ettei niiden voimalinjassa ole ainakaan vielä mitään sähköapua.

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n yli sata jäsentä päättävät tänäkin vuonna, mitkä kuusi ehdokasta ansaitsevat paikan toisella kierroksella ja sen jälkeen, mikä niistä on Vuoden Auto Suomessa 2022.

Valintaprosessi on ennallaan, eli 1.11. julkaistun virallisen ehdokaslistan jälkeen on ensimmäinen äänestyskierros. Kuusi toiselle kierrokselle edennyttä finalistia puntaroidaan vielä kerran, minkä jälkeen oin toinen äänestys ja voittaja paljastetaan 19. marraskuuta.

Alustava Vuoden Auto Suomessa 2022 -ehdokaslista

Audi Q4 e-tron
Audi e-tron GT
Citroën C4
Dacia Sandero
DS 9
Fiat 500
Ford Mustang Mach-E
Hyundai i20
Hyundai Tucson
Ioniq 5
Kia EV6
Mercedes-Benz C-sarja
Mercedes-Benz EQA
Mercedes-Benz EQB
Mercedes-Benz S-sarja
Nissan Qashqai
Opel Mokka
Polestar 2
Renault Arkana
Škoda Enyaq
Škoda Fabia
Subaru Outback
Tesla Model Y
Toyota Yaris Cross
Volkswagen ID.4
Volvo C40

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän