Volvon XC40 -malli julkistettiin, halvin malli maksaa alle 40 000 €

21.9.2017 15.30

Volvo laajensi tänään SUV-malliensa valikoimaa lanseeraamalla täysin uuden kompaktin XC40-katumaasturin Milanossa, Italiassa.

Uuden XC40 myötä Volvolla on ensimmäistä kertaa historiassaan kolme uutta SUV-mallia automarkkinoiden nopeimmin kasvavassa segmentissä. Tämä mahdollistaa myynnin ja kannattavuuden suotuisan kehityksen jatkossakin.

Uusi XC40 on ensimmäinen malli, joka käyttää Volvon uutta kompaktia modulaarista alustarakennetta (CMA), joka nähdään myös kaikissa muissa tulevissa 40-sarjan autoissa, mukaan lukien täyssähköautot. Geelyn kanssa kehitetty CMA tarjoaa yhtiölle tässä segmentissä tarvittavat tuotantoedut.

Tekniikan osalta XC40 tuo uusista 90- ja 60-sarjan autoista tutut palkitut turvallisuus-, yhteys-, tieto- ja viihdetoiminnot kompaktien SUV-autojen segmenttiin.

XC40:n turvallisuus- ja tukiominaisuuksiin kuuluvat muun muassa Volvon Pilot Assist -ohjausjärjestelmä, City Safety, tieltä suistumisen esto ja suoja, risteävän liikenteen varoitin jarrutustuella sekä 360 asteen kamera, joka auttaa kuljettajia käsittelemään autoa ahtaissa pysäköintitiloissa.

XC40 tarjoaa myös uuden lähestymistavan säilytystiloihin auton sisällä. Sisämuotoilu antaa Volvon mukaan XC40:n käyttäjille enemmän käytännöllistä säilytystilaa ovissa ja istuinten alla.

Lisäksi puhelimille on oma latauspaikka, pieniä kasseja varten on esiin taitettava koukku ja keskikonsolissa on irrotettava roska-astia.

Uuden XC40 -mallin valinneet ovat ensimmäisiä Volvo -asiakkaita, jotka voivat etäjakaa autonsa ystävien ja perheenjäsenten kesken uuden digitaaliavaintekniikan avulla. Tämä ominaisuus toimii Volvo On Call -varusteen yhteydessä.

XC40-malliin on tuotannon alusta alkaen saatavana nelisylinteriset D4-dieselmoottori ja T5-bensiinimoottori. Enemmän voimansiirtovaihtoehtoja, mukaan lukien täyssähkömalli, lisätään valikoimaan myöhemmin.

Uuden XC40:n tuotanto käynnistyy Volvon tehtaalla Belgian Gentissä marraskuussa. Hinnasto julkistetaan lokakuussa, jolloin myös tilauskirjat avautuvat.

Volvo XC40 –mallin alkaen hinta Suomessa on 39 953 euroa.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here