Volvo Trucks käynnistää täysin sähkökäyttöisten kuorma-autojen asiakastestit

Volvo Trucks aloittaa lokakuussa täysin sähköisten kuljetusratkaisujen testit maansiirtosegmentissä.

Swerock-yhtiölle toimitetaan kaksi raskaisiin kuljetuksiin tarkoitettua kuorma-autoa, jotka täyttävät erityisesti kaupunkialueilla alati tärkeämmät melu- ja päästövaatimukset.

Kaupunkikuljetuksiin ja jätehuoltoon tarkoitettujen sarjavalmisteisten sähkökuorma-autojen onnistuneen lanseerauksen jälkeen Volvo Trucks testaa nyt kahta täysin sähkökäyttöistä maansiirtoautoa ja niiden latausratkaisuja asiakaskäytössä.

Asiakastesteihin kuuluu muun muassa betoniautoksi varusteltu Volvo FM ‑sähkökuorma-auto. Suuremmissa infrastruktuuriprojekteissa käytetään myös koukkulaitteella varustettua Volvo FMX ‑sähkökuorma-autoa.

Projektissa selvitetään, kuinka sähkökuorma-autojen avulla voidaan parantaa tehokkuutta ja pienentää ilmastovaikutuksia. Ajoneuvojen suorituskyvyn lisäksi testeissä arvioidaan myös sähköajoneuvoratkaisujen kokonaisekosysteemiä, sillä tavoitteena on löytää tuottavuusvaatimukset täyttäviä latausmahdollisuuksia.

Kun sähköajoneuvojen hyödyllisyyttä kaupunkiympäristössä mitataan, kriteereitä ovat vähentynyt kuljetusmelu, työmaaturvallisuus ja ajomukavuus.

Faktat:

Volvo Trucksin ensimmäiset sähkökuorma-autojen asiakastestit raskaiden kuljetusten segmentissä

  • Projektissa testataan kahta sähköajoneuvoa, jotka ovat Volvo FM ‑betoniauto ja koukkulaitteella varustettu Volvo FMX.
  • Kyseessä on Volvo Trucksin ja Swerockin yhteinen projekti, jota myös JOAB ja Saraka ovat tukemassa.
  • Sähkökäyttöinen Volvo FM toimittaa betonia Swerockin asiakkaille kaupunkiympäristöissä.
  • Koukkulaitteella varustettua Volvo FMX ‑sähkökuorma-autoa käytetään pääasiassa suuremmissa infrastruktuuriprojekteissa ja kaupunkien rakennustyömailla.

www.volvotrucks.fi

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!