Volvo on edelleen Suomen suosituin ladattava auto

Volvo jatkaa Suomen ladattavien henkilöautojen ja lataushybridien ykkösenä, todetaan Volvon tiedotteessa.

Valtaosa uusista Volvoista on ladattavia (täyssähköautoja tai lataushybridejä), joiden osuus Volvon kokonaisrekisteröinneistä on 73,3, prosenttia (1 487 Volvoa).

Volvon osuus ladattavien autojen kokonaismarkkinasta on 19,9 prosenttia (1 487 autoa), ja lataushybrideistä 27,7 prosenttia (1 239 autoa).

Lataushybrideissä Suomessa kootut akut

Suosituin Volvo alkuvuonna 2022 on XC60 706 auton rekisteröinneillä, joista ladattavia hybridejä on 611 kappaletta.

Volvon uusien Long Range -lataushybridien pitkän toimintamatkan akut kootaan Suomessa Valmet Automotiven akkutehtaalla. Kotimainen toimija vastaa kaikkien Göteborgissa ja Charlestonissa valmistettavien 90- ja 60-sarjan Volvon lataushybridien akkutarjonnasta.

Uusi suuremman kapasiteetin akku vahvistaa merkittävästi Volvon sähköistettyä mallistoa. Tiedotteen mukaan se pidentää toimintamatkaa pelkällä sähköllä ajettaessa, vähentää hiilidioksidipäästöjä sekä parantaa suorituskykyä ja ajettavuutta.

Uusi hybridivoimansiirto kasvattaa toimintamatkan sähköllä ajettaessa 90 kilometriin (S60-malli) yhdellä latauksella. Suuri osa autoilijoista voi näin ajaa päivittäiset matkansa pelkällä sähköllä.

Volvon seuraava täyssähköauto esitellään tänä vuonna

Volvon sähköistämisstrategia saa jatkoa jo tämän vuoden aikana, kun yhtiön seuraava täyssähköinen malli ja joukko uusia teknologiainnovaatioita esitellään loppuvuodesta.

Vuoteen 2030 mennessä Volvon tavoitteena on valmistaa ainoastaan sähköautoja, ja suunnitelmissa on tuoda tulevina vuosina markkinoille täysin uusi täyssähköautojen mallisto.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän