Volvo FE -matalalattiamalli on saanut uusia ominaisuuksia

14.3.2018 13.20 

Volvo Trucks täydentää Volvo FE ‑matalalattiamallistoa uusilla ominaisuuksilla, jotka on tarkoitettu vaativiin kaupunkikuljetustehtäviin. Useimmat niistä parantavat turvallisuutta ja kuljettajien tuottavuutta.

Samalla kaikkiin Volvo FE ‑ohjaamo- ja ‑alustayhdistelmiin on nyt saatavana kaasukäyttöisiä moottoreita. 

Jätehuollossa ja kaupunkijakelussa Volvo Trucksin matalalattiamalli on turvallinen ja tuottavuutta edistävä ratkaisu, joka sopii kaikkein vaativimpiinkin kaupunkiympäristöihin. Ensinnäkin matala ajoasento parantaa yleisnäkyvyyttä.

Matala askelma tehostaa Volvon m ukaan myös kuljettajan työtä ja pienentää samalla polvi- ja nilkkavammojen riskiä.

Matalalattiamallistoa on nyt täydennetty mallilla, joka on optimoitu kuljettajalle ja yhdelle apukuljettajalle, ja siihen saa lisävarusteena ilmajousitetun apukuljettajan istuimen.

Näkyvyydeltään se on yhtä hyvä kuin nykyinen malli, ja matalan ajoasennon ansiosta kuljettaja on erittäin hyvin kosketuksissa kuorma-auton ympäristöön. Apukuljettajan oven lisäikkuna myös parantaa näkyvyyttä.

Volvon uusi ohjaamomalli täydentää nykyistä matalalattiamallistoa kilpailukykyisellä ratkaisulla, johon mahtuu kyytiin jopa kolme apukuljettajaa ja jonka ominaisuuksiin kuuluu kauttaaltaan tasainen lattia. 

Nämä ominaisuudet ovat ehdottoman tarpeellisia joissakin kuljetustehtävissä – mutta eivät välttämättä kaikissa sellaisissa, joissa matalasta lattiasta on etua.

Uuteen versioon on saatavilla myös tasaisen lattian sijaan moottoritunnelilla varustettu ohjaamo. Parannettu matkustajamukavuus ja lisävarusteena saatava ilmajousitettu istuin ovat joillakin markkina-alueilla välttämättömiä, jotta yritys voi kilpailla julkisista palvelusopimuksista.

Volvo FE ja pienempi Volvo FL voidaan nyt myös varustaa tutkaohjatulla ACC-vakionopeudensäätimellä ja säädettävällä nopeudenrajoittimella. Nämä toiminnot auttavat kuljettajaa pitämään turvavälin ja nopeuden sopivina, joten mainitut kuorma-autot sopivat nyt paremmin kaupunkikuljetustehtäviin, joissa on huomioitava niin ihmisten kuin ympäristönkin hyvinvointi.

Myös kaasumoottori

Volvo FE ‑malliin voi nyt valita erilaisia voimansiirtolinjoja, joka sopivat kaikenlaisiin suorituskykyvaatimuksiin. Ne myös mahdollistavat monenlaisten paikallisten ympäristökannustimien hyödyntämisen ja erilaisten ympäristömääräysten noudattamisen.

Dieselmoottoreita on saatavana tehoalueella 250–350 hv. Niiden kaikkien käyttövoimaksi sopii HVO, ja 320 hv:n malli toimii myös 100-prosenttisella biodieselillä.

Kaasukäyttöinen Volvo FE CNG on erittäin vähäpäästöinen ja toimii biokaasulla. Volvo FE CNG on nyt yhdistettävissä kaikkiin ohjaamomalleihin – mukaan lukien uuteen matalalattiaohjaamoon.

Volvo FE LEC (Low Entry Cab) – matalalattiaohjaamomalli

  • Ohjaamo: Helppokulkuinen ohjaamo, jossa on istuimet jopa neljälle hengelle, tai kuljettajalle ja yhdelle apukuljettajalle optimoitu ohjaamo. 
  • Kulkukorkeus 530 mm; kulkukorkeus 440 mm, kun niiaustoiminto aktivoidaan (renkaat 315/70R22.5). 
  • Ovien avauskulma 90 astetta. 
  • Akselirakenteet: 4×2 tai 6×2 ja ohjattava kantoakseli.
  • Moottori: Volvo D8K Euro 6, joka tuottaa 250, 280, 320 tai 350 hv, tai Volvo G9K Euro 6, joka tuottaa 320 hv. 
  • Vaihteistot: Täysautomaattinen Volvo I-Shift- tai Allison-vaihteisto. 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän