Uusi tehokas turbodiesel Opel Grandland X -mallistoon

14.3.2018 16.10 

Opelin katumaasturi, Opel Grandland X saa uuden, tehokkaan dieselmoottorivaihtoehdon.

Grandland X:n uusi 2,0-litrainen dieselmoottori kehittää 177 hevosvoimaa (@3750 rpm) ja 400 Nm:n vääntömomentin (@2000 rpm). Moottori kiihdyttää Grandland X:n nollasta sadan kilometrin tuntinopeuteen 9,1 sekunnissa. Mallin huippunopeus on 214 kilometriä tunnissa.

Jo ennestään moottorivalikoimaan kuuluneen 1,6-litraisen dieselvaihtoehdon rinnalle tullut uutuus on varsin tarkka myös kulutuksestaan – yhdistetty kulutus on vain 4,8 – 4,9 litraa sadalla kilometrillä (NEDC, New European Driving Cycle).

Se on aina yhdistetty uuteen kahdeksanportaiseen automaattivaihteistoon, joka on aiemmin nähty vain Opel Insigniassa.

Grandland X:n molemmissa dieselmoottoreissa on  SCR-järjestelmä (Selective Catalytic Reduction), joka on osa Opelin pakokaasun jälkikäsittelyjärjestelmää. Se vähentää AdBluen avulla typen oksideja (NOx) moottorin pakokaasuista.

Ammoniakkia (NH3) sisältävä vesipitoinen urealiuos reagoi SCR-katalysaattorissa typpioksidien kanssa ja pelkistää ne ympäristölle vaarattomiksi typeksi ja vesihöyryksi.

Hinta vajaa 37 000 euroa

Uuden kaksilitraisella dieselmoottorilla varustetun Grandland X:n saa 36 886 euron hintaan.

Uutuusmalli on aina Innovation-varustetasoa, jolloin runsaaseen vakiovarusteluun kuuluu muun muassa OnStar eli henkilökohtainen palveluavustaja, liikennemerkkien tunnistus, kuljettajan vireystilan tunnistus, etutörmäyksen varoitus, hätäjarrutus jalankulkijan tunnistuksella, kaistallapitoavustin sekä takana matkustavia ilahduttavat lämmitettävät takaistuimet.

Opel Grandland X -malliston hinnat alkavat 25 730 eurosta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän