Volkswagen tuo Grand California -matkailuautot Suomeen

Volkswagen Hyötyautot aloittaa Crand California -matkailuautojen maahantuonnin Suomessa kahdella eri korimallilla.

Saatavilla on sekä Grand California 600 ainutlaatuisella kattokonseptilla että 680-versio, jossa on pitkittäinen parisänky auton takaosan makuualueella.

Volkswagenin uusien isojen matkailuautojen pituudet ovat 6,0 ja 6,8 metriä.

Volkswagen Hyötyautot on hyödyntänyt kokemustaan maailman suosituimmasta retkeilyautosta ikonisesta Californiasta (myyty yli 160 000 kpl) ja kehittänyt Volkswagen Crafterin alustalle uuden Grand Californian.

Kuva: Volkswagen.

Volkswagen laajentaa näin matkailuautovalikoimaansa näillä uusilla kuuden metrin luokkaan kuuluvilla matkailuautoilla, joissa on myös kylpyhuone.

Sen lisäksi, että takana on iso makuualue, Grand Californiaan on mahdollista saada myös korkea parvisänky lapsille. Suomessa Volkswagen Grand California 600 -mallin hinnat alkavat 66 890 eurosta ja 680-mallin 69 080 eurosta.

Kuva: Volkswagen.

Monipuolinen varustelu

Volkswagen Grand California -mallien vakiovarusteisiin kuuluvat mm. monitoiminäyttö MFD+, Radio Composition Media 8” kosketusnäytöllä, Bluetooth, AppConnect-älypuhelinliitäntä, monitoimiohjauspyörä, Climatic-ohjaamoilmastointi, led-ajovalot, liukuovi oikealla, kääntyvät etuistuimet, joissa korkeudensäätö, sähköinen ristiseläntuensäätö ja kyynärtuet, kuljettajan ja etumatkustajan istuinlämmitys, kauko-ohjattu keskuslukitus ja sisäkäyttöpainikkeet tavaratilan lukitukselle, sähkösäätöiset ja lämmitettävät peilit, vetokoukkuvalmius ja polttoainekäyttöinen vesilisälämmitin ajastinkellolla ja kaukosäätimellä.

Volkswagen Grand Californian kaapistot ovat värimaailmaltaan valkoisen sävyiset.

Kaikki matkailuauton ikkunat on varustettu pimennysverhoilla ja hyttysverkoilla. Ohjaamossa on puolestaan uudenlainen Blackout-konsepti.

Grand California 600 -mallin sivuun integroidun sängyn mitat ovat 1 950 mm x 1 400 mm, kun taas 680-mallin pitkittäissuuntaisen sängyn mitat ovat jopa 2 000 mm x 1 700 mm.

Vakiovarusteisiin kuuluvien keittiön ja tilavan kylpyhuoneen (840 x 800 mm) lisäksi yksityiskohta on esimerkiksi ulkovalaistus liukuoven yläpuolella.

Entistä helpompaa retkeilystä tulee auton takaosassa sijaitsevan vakiovarusteisen ulkosuihkuliitännän (veden lämpötila säädettävissä) avulla.

Kuva: Volkswagen.

Sähköisesti toimiva porras, joka liukuu esiin liukuoven eteen, tekee autoon nousun ja poistumisen helpoksi. Kaksiosainen oven hyttysverkko on niinikään vakiovaruste.

Grand California on varustettu 180 astetta kääntyvillä etuistuimilla ja oleskelualueella on 2-hengen istuin.

Perheet, joilla on pieniä lapsia, arvostavat Isofix-kiinnikkeitä, jotka sijaitsevat 2-hengen istuimella (mallista riippuen).

Iso ruokailupöytä tarjoaa reilusti tilaa neljälle henkilölle.

Keittiövarustuksiin kuuluvat 70 litran jääkaappi pakasteosiolla (pääsy myös ulkopuolelta liukuoven kautta), kaasuliesi kahdella polttimolla, tiskiallas ja erilaisia laatikostoja, vetolaatikostoja ja käännettäviä hyllyjä ja markiisi sekä auton katolla sijaitseva aurinkopaneeli.

Grand Californiassa kylpyhuone

Tärkein ominaisuus, joka erottaa Grand Californian muista California-malleista on kylpyhuone.

Suihkun ja wc:n lisäksi varusteluun kuuluvat auki taittuva pesuallas, hyllyjä, joissa paikka hygieniatarvikkeille, kaappi, johon on integroitu wc-paperin pidin (jotta se ei kostu), pyyhekoukut ja kattoikkuna ilmastointia varten.

Kirkasvesitankin tilavuus on 110 litraa ja harmaavesitankki puolestaan 90 litraa.

Kuva: Volkswagen.

Vakiovarusteena on myös kylpyhuoneen SOG–tuuletus. Kylpyhuoneessa ei ole valokatkaisimia – valot syttyvät automaattisesti liiketunnistimien avulla.

Grand California 600 -malliin on saatavilla parvisänky lapsille, jolloin auto on varustettu integroidulla panoraamakattoikkunalla.

Lisäksi saatavilla on mm. auton takaosaan asennettu lisäilmastointiyksikkö ja retkeilypöytä (joka voidaan varastoida takapariovien taakse).

Vakiovarusteena on käyttövesi-ilmalämmitin kaasu- ja maasähkökäytöllä (230V), Truma Combi 6 E. Saatavilla on myös diesel- ja maasähkökäyttöinen lämmitysjärjestelmä Truma Combi D 6 E. Lisävarusteena saatavilla on myös satelliittiyhteys tv:tä varten.

Tarjolla myös neliveto

Grand California on saatavilla kuljettajaa avustavilla järjestelmillä, jotka ovat tuttuja jo Crafterista.

Kuljettajaa avustavat järjestelmät sisältävät ympäristönvalvontajärjestelmän hätäjarrutustoiminnolla, kaistavahdin, pimeästä kulmasta varoittavan avustimen, peruutettaessa takaa tulevasta liikenteestä varoittavan avustimen, pysäköintiavustimen, antureilla toimivan kylkisuojan ja peruutuskameran.

Kuva: Volkswagen.

Grand California -matkailuautolla ajavat eivät joudu tinkimään myöskään ajomukavuudesta, sillä uusi malli on saatavilla myös nelivedolla varustettuna.

Matkailuauton korkea katto on suunniteltu aerodynaamisesti, jotta myös polttoaineenkulutus voidaan minimoida.

Kaksivärimaalaus on omaksuttu California-mallista. Yksivärisenä Grand California on saatavilla valkoisena, hopeana tai harmaana.

Kaksiväriset vaihtoehdot ovat hopea-harmaa, valkoinen-punainen, valkoinen-sininen ja valkoinen-beige.

Ensimmäiset Grand California -matkailuautot saapuvat Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille keväällä 2020.

Suomessa Volkswagenin matkailuautoja myydään Jyväskylässä, Kuopiossa, Lohjalla, Oulussa, Seinäjoella, Turussa, Vantaalla ja Ylivieskassa.

Volkswagenin matkailuautoja puolestaan huolletaan kaikissa Volkswagen Hyötyautojen merkkihuolloissa ympäri Suomen.

Volkswagen Grand California 600 ja 680 -mallien hinnasto ja lisävarustehinnasto:
http://bit.ly/VolkswagenGrandCaliforniaHinnastojaLisävarustehinnasto

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here