Viime vuonna Škoda Auton Kvasinyn tehdas tuotantoennätykseen

Kuva: Skoda

Škoda Auto teki vuonna 2019 Kvasinyn tehtaallaan uuden tuotantoennätyksen valmistamalla yli 320 000 autoa.

Vuoden 2019 mittaan useita juhlahetkiä vietettiin Kvasinyn tehtaalla, jossa valmistetaan Superb-, Superb iV-, Kodiaq- ja Karoq-malleja.

Maaliskuussa 2019 viidesadastuhannes kolmannen sukupolven Škoda Superb valmistui kokoonpanolinjalta.

Huhtikuussa käynnistyi dProduction – paperiton ja multimediapohjainen digitaalinen ohjausjärjestelmä, joka opastaa työntekijöitä tuotannon eri vaiheissa, dokumentaatiossa ja laadunvarmistuksessa.

Kyseisen projektin myötä Kvasinyn tehtaalle myönnettiin Smart Digital Application -erikoispalkinto 14. Automotive Lean Production -kongressissa Wolfsburgin Autostadtissa.

Heinäkuussa 2019 tehtaalla alkoi kattavasti uudistetun Superb-lippulaivamallin tuotanto, ja syyskuussa linjalta valmistui ensimmäinen Superb iV -lataushybridi, joka on sekä tehtaan että yrityksen kannalta merkittävä uudenlainen automalli.

Tämän ensimmäisen sähköä voimalinjassaan hyödyntävän sarjatuotantoautomallinsa valmistamiseen Škoda Auto on investoinut Kvasinyn tehtaaseen noin 12 miljoonaa euroa.

Kaikki Škoda Superb iV -autot valmistetaan Kvasinyn tehtaalla samalla linjalla kuin polttomoottorikäyttöiset Superb-mallit. Tähän mennessä lippulaiva-lataushybridimallia on tehty jo yli 2 000 kappaletta.

Varmistaakseen henkilöstön pätevyyden sähköä voimalinjassaan hyödyntävien automallien valmistamiseen Škoda perusti tehtaan yhteyteen uuden koulutuskeskuksen, jossa jo yli 6 000 työntekijää on kouluttautunut uusiin vaatimuksiin ja tarpeisiin.

Robotti valitsee oikeat peltiosat 3D-kameran avulla

Entistä enemmän Industry 4.0 -teknologiaa käyttämällä Škoda systemaattisesti kehittää ja optimoi tuotanto- ja logistiikkaprosessejaan.

Esimerkiksi vuoden 2019 puolivälissä käyttöön otettu BinPicking-järjestelmä osaa 3D-kameran avulla automaattisesti valita korinvalmistuslinjalla tarvittavat peltiosat kuljetushäkeistä ja asettaa ne kuljettimelle.

Työntekijöillä on käytössään neljäkymmentä uutta kosketusnäyttöä erilaisten tietojen kuten linjan pysähtymisten kestojen tallentamiseen.

Edelliseen järjestelmään verrattuna tietoa saadaan kerättyä neljä kertaa enemmän, joten toimintaa voidaan analysoida entistä helpommin ja kattavammin. Uusi järjestelmä ei ainoastaan kerää yksityiskohtaista tietoa, vaan se myös sisältää tärkeää informaatiota eri tuotantolaitteista ja -koneista.

Kuva: Skoda.

Kuljetusrobotti valitsee itse tehokkaimman reitin

Lisäksi Škoda Auto käyttää Kvasinyn tehtaalla huippunykyaikaisia autonomisia kuljetusrobotteja. Kuljetusalustan kantavuus on 130 kiloa, se osaa itse määrittää tehokkaimman reitin määränpäähänsä ja tunnistaa esteet reitillään.

Jokaisena päivänä kuljetusrobotti kuljettaa Superb-, Superb iV- ja Kodiaq-mallien kokoonpanolinjoille 2 000 osaa 400 autoa varten.

Aiemmista kuljetinjärjestelmistä poiketen se ei tarvitse ohjautumiseensa induktiosilmukoita, magneettinauhoja tai heijastimia.

Varastologistiikan tehokkuuden lisäämiseksi Škoda Auto investoi vuonna 2020 noin 400 000 euroa käynnistysakkuja noutavaan robotiikkaan.

Kvasinyn tehtaalla on käytössä työturvallisuutta merkittävästi parantava innovatiivinen varoitusjärjestelmä, joka estää työntekijöitä törmäämästä haarukkatrukkeihin.

Järjestelmän toiminta perustuu työntekijöiden erikoiskelloihin, jotka kommunikoivat haarukkatrukkeihin asennettujen ohjausyksiköiden kanssa. Kello varoittaa värinällään työntekijää uhkaavasta törmäysvaarasta. Kvasiny on Škodan ensimmäinen tehdas, jossa tämä tekniikka on käytössä.

Škoda Auto jatkaa yhteistyötä paikallisten yhteisöjen kanssa

Yhtenä alueen suurimmista työnantajista Škoda on tähän mennessä tukenut Kvasinyn tehtaan ympäristöseudulla 45 projektia ja investoinut vuosittain lähes miljoona euroa erilaisiin yhteisöhankkeisiin.

Nämä varat on pääasiassa käytetty koulutus- ja hoivaprojekteihin sekä liikenneturvallisuuden parantamisen ja ympäristösuojelun hankkeisiin.

Esimerkiksi huhtikuussa 2019 Škoda Auto luovutti seitsemän autoa paikallisen sosiaalitoimen käyttöön ja kaksi miljoonaa Tšekin kruunua varusteiden hankintaan Rychnov nad Kněžnoun poliisille.

Lisäksi miljoonaa Tšekin kruunua investoitiin terveydenhuoltosäätiöön sairaalavarusteiden hankkimiseksi Rychnov nad Kněžnoun kaupunginsairaalaan. Vuonna 2019 Škoda Auto tuki 16 leikkikentän, virkistysalueen ja urheilukentän rakentamista Kvasinyn tehtaan ympäristöalueelle.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here