Veho laajenee yritysoston kautta Latviaan

Veho ostaa latvialaisen Domenikssin liiketoiminnan, kerrottiin tänään Vehon tiedotteessa.

Domenikssin liiketoiminta koostuu Mercedes-Benz-henkilö- ja -hyötyajoneuvojen maahantuonnista, jälleenmyynnistä ja huollosta. Yhtiön omistaa Domenikssin hallituksen puheenjohtaja Benita Danilenko.

Suomalainen Veho on vuonna 1939 perustettu autokaupan yritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Liettuassa. Yhtiö perustettiin Mercedes-Benzin yhteistyökumppaniksi, ja merkki on edelleen Vehon strategian ytimessä. Liiketoiminta koostuu monipuolisista liikkumisen palveluista ja kuljetusratkaisuista henkilöautoista raskaisiin kuorma-autoihin.

Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli 1,1 miljardia euroa, josta noin 30 prosenttia tuli Ruotsista ja Baltian maista. Yhtiö on perustamisestaan asti ollut saman perheen omistuksessa.

Kaupan myötä Vehon asema Baltiassa vahvistuu merkittävästi. Veho osti vuoden 2019 lopulla Virossa ja Liettuassa toimivan Silberauton liiketoiminnan, ja nyt rinnalle nousee Latvian vahva Mercedes-Benz-liiketoiminta.

Yrityskaupan jälkeen Domenikss jatkaa erillisenä yhtiönä. Yhtiön brändi ja toimipisteet säilyvät toistaiseksi ennallaan.

– Nyt julkistettu yrityskauppa on johdonmukainen askel strategiamme toimeenpanossa ja samalla merkittävä tapahtuma koko toimialalle Pohjoismaissa. Veho kasvaa maailman johtavan autovalmistaja Daimlerin kumppanina Suomessa, Ruotsissa ja tämän yrityskaupan myötä myös kaikissa Baltian maissa. Yhdessä voimme luoda ainutlaatuisia palveluita asiakkaillemme, urapolkuja työntekijöillemme sekä kasvumahdollisuuksia yhteistyökumppaneillemme, toteaa Vehon toimitusjohtaja Juha Ruotsalainen.

Osapuolet ovat sopineet yhdessä, että he eivät anna yrityskauppaa koskevia lausuntoja tai julkista kauppahintaa, ennen kuin kilpailuviranomaiset ovat vahvistaneet kaupan.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!