Varokaa tällaista varaosahuijausta!

Poliisi selvittää laajaa netin markkinapaikoilla tapahtunutta huijaussarjaa, jossa on asianomistajia ympäri Suomea. Tapauksia tutkitaan petoksina.

Lounais-Suomen poliisin tietoon tullut ainakin 129 tapausta, jossa netissä autojen varaosia etsivät ihmiset ovat päätyneet huijauksen uhreiksi. Rikossarjassa on yksi epäilty, joka on poliisin tietojen mukaan aloittanut aktiivisen petostelun huhtikuussa 2023.

Epäilty kohdistaa huijauksia netissä auton varaosia etsiviin ihmisiin.

– Hän ottaa esimerkiksi yhteyttä netin markkinapaikoille varaosista ostoilmoituksen tehneisiin henkilöihin ja ilmoittaa halutun osan olevan hänellä myynnissä, kertoo rikosylikonstaapeli Karri Laakso Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Huijari toimittaa ostajalle usein netistä otetun kuvan tuotteesta ja hän saattaa lähettää kuvan jopa omasta henkilöllisyystodistuksestaan.

– Hän puhuu suomea ja esiintyy hyvin asiallisesti sekä luottamusta herättävällä tavalla. Rahat saatuaan huijari ei useimmiten enää vastaa ollenkaan tai estää ostajan kokonaan, Laaksonen sanoo.

Epäillyn henkilöllisyys on poliisin tiedossa

Epäilty käyttää rahan vastaanottamiseen useita eri pankkitilinumeroita. Tuoreimmissa tapauksissa hän on käyttänyt yhtä samaa liettualaisen pankin tilinumeroa, jonne varaosia ostamassa olleet henkilöt ovat siirtäneet maksun.

Useimmiten asianomistajat ovat menettäneet huijauksessa alle sadan euron summia, mutta joissain tapauksissa huijari on onnistunut huijaamaan ostajilta jopa 200 euron arvosta rahaa.

– Koska tapauksia on useita, tutkimme niitä kaikkia lievien petosten sijaan petoksina, Laakso kertoo.

Huijaussarjasta epäilty henkilö on poliisin tiedossa, mutta häntä ei ole vielä saatu kiinni. Laakso muistuttaa kaikkia netissä kauppaa käyviä kiinnittämään erityistä huomiota mahdollisiin huijauksiin.

– Myyjältä kannattaa aina pyytää tuotteesta kuva, jossa näkyy esimerkiksi paperille käsin kirjoitettuna kuluva päivämäärä, Laakso vinkkaa.

Lue myös

Suosittu juttu: Oletko myymässä autoasi? — Varo sinappihuijausta!

Varo törkeää huijausta autokaupassa!

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän