Varo törkeää huijausta autokaupassa!

Tässä näkyy ilmastointitieipillä peitetyt varoitusvalot.

4.9.2017 14.59

Teemme kiinteää yhteistyötä Fixus-huolto Veikkolan kanssa ja saimme sieltä huolestuttavan raportin. Tällaista huijausta kannattaa varoa.

Korjaamon asiakas oli toimittanut Škoda Octavian huoltoon, koska se ei mennyt katsastuksessa läpi. Auton omistajan mukaan katsastaja oli kertonut, että vikakoodien mukaan autoa ei voida hyväksyä.

Moottorin varoitusvalon olisi pitänyt näkyä mittaristossa. Nyt sitä ei näkynyt!

Korjaamossa päätettiin avata mittaristo ja katsoa, miksi merkkivalo ei pala, vaikka testilaitteen mukaan vikavalo palaa.

Yllätys olikin melkoinen: mittariston valot oli sisäpuolelta peitetty useammalla teippikerroksella siten, että varoitusvalo ei näkynyt mittarin ulkopuolelle.

Asiakas oli ostanut auton keväällä. Kaikki näytti hyvältä. Mitkään varoitusvalot eivät palaneet. Jos mittariston varoitusvalot olisivat näkyneet, ei autokaupoista olisi tietenkään tullut mitään.

Normaali autonkäyttäjä ei luonnollisestikaan huomaa tarkastaa sitä, että virtojen kytkeytyessä mittaristossa näkyvät hetken aikaa kaikki merkkivalot. Tämä on hyvä muistaa, kun seuraavan kerran tekee autokauppaa.

Varoitusvalot paloivat sen takia, että autossa oli harmillinen vika. Jakopään sisällä oleva tunnistin oli viallinen.

Osa itsessään ei ole arvokas, mutta sijaintinsa vuoksi sen vaihtaminen kestää useita tunteja. Teippikorjauksella myyjä oli säästynyt satojen eurojen korjauskuluilta.

Korvausten suhteen asia on kesken. Ostaja haluaa tietysti keskustella myyjäliikkeen kanssa korvauksista.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here