Valmet Automotiven Uudenkaupungin akkutehtaalle jo kolmas asiakas

Valmet Automotive on allekirjoittanut jo kolmannen akkujärjestelmien valmistussopimuksen Uudenkaupungin akkutehtaalle. Asiakas on merkittävä autoteollisuuden toimija, todetaan Valmet Automotiven tiedotteessa.

Tuotantolinjojen asennukset ovat alkaneet Uudenkaupungin akkutehtaalla, ja rekrytoinnit etenevät hyvin. Akkutehtaan tuotanto käynnistyy vuoden 2021 jälkimmäisellä puoliskolla.

Uusi sopimus vahvistaa tiedotteen mukaan edelleen Valmet Automotiven asemaa autoteollisuuden tärkeänä akkujärjestelmien toimittajana, ja se tukee yrityksen strategista tavoitetta laajentaa EV Systems -liiketoimintalinjaa.

Samalla sopimus on osoitus akkujärjestelmien kysynnän jatkuvasta ja nopeasta kasvusta.

Uuden sopimuksen yksityiskohtia ei tiedotteen mukaan voida vielä julkistaa.

Rakennustyöt edenneet

Uudenkaupungin akkutehtaan rakennustyöt ovat edistyneet suunnitelmien mukaisesti. Tuotantolinjojen asennustyöt ovat jo käynnistyneet.

Uudenkaupungin akkutehtaalla tullaan valmistamaan akkumoduuleja ja akkupaketteja, ja tehdas tulee käynnistysvaiheessa työllistämään noin 200 työntekijää. Koulutukset tehtäviin alkavat kevään 2021 aikana.

– Valmet Automotivesta on nopeasti tullut autoteollisuudelle merkittävä akkujärjestelmien toimittaja rohkeilla investoinneilla sähköisen liikenteen ratkaisuihin. Lyhyen ajan sisään jo kolmas valmistussopimus Uudenkaupungin akkutehtaalle osoittaa, että olemme menossa oikeaan suuntaan, kertoo EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi.

Valmet Automotiven Uudenkaupungin akkutehtaan kokonaispinta-ala tulee olemaan noin 16 000 m2. Tehdas sisältää tilat tuotannolle, logistiikalle ja laatutoiminnoille, mukaan lukien akkulaboratorion, ja lisäksi tehtaaseen rakennetaan toimisto- ja sosiaalitiloja.

Toimisto- ja tuotantotilat ovat puhtauskontrolloituja alueita, joissa lämpötila ja ilmankosteus on vakioitu.

Tuotantoprosessin useat vaiheet, kuten laserhitsaus, liimaus, niittaus ja heliumtiiviystestaus, ovat automatisoituja.

Tuotantoon tulee noin 60 teollisuusrobottia, ja osien siirto hoituu automatisoiduilla kuljettimilla, joiden yhteispituus on noin kilometri.

– Valmet Automotive rakentaa Uuteenkaupunkiin ainutlaatuista palvelukokonaisuutta autoteollisuudelle. Tarjoamme asiakkaillemme erittäin joustavaa ja ympäristön huomioivaa mahdollisuutta valmistaa samassa tehtaassa sekä sähköautoja että niiden akkuja, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Kestävä kehitys on huomioitu tehtaalla suunnittelusta alkaen. Osana Uudenkaupungin tehdasta sen toiminta on hiilineutraalia jo tämän vuoden aikana.

Lisäksi tuotantolinjoilla painotetaan työergonomian vaatimuksia, valaistus toteutetaan energiatehokkaasti ja tehtaan parkkialueelle rakennetaan sähköautoille latausasemia.

www.valmet-automotive.com

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

3 KOMMENTIT

  1. Ja Terrafamelta viedään satoja tonneja akkukemikaaleja johonkin ulkomaille. Voisko ajatella että käytettäisiin suomessa? Tulisi lisäarvoa suomalaiselle työlle.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here