Vakuutustilasto: Ajotaidolla merkittävä vaikutus nuorten kuskien liikenneonnettomuuksiin

18-vuotiaan henkilöauton kuljettajan liikennevahingon riski on yli nelinkertainen verrattuna yli 25-vuotiaisiin. Ajotaidot karttuvat kuitenkin nopeasti, sillä liikennevahinkojen riski pienenee kun ajo-oikeus on ollut viisi vuotta, selviää Pohjola Vakuutuksen tilastoista.

Tyypillisimpiä vahinkoja nuorilla kuskeilla ovat peräänajot ja tieltä suistuminen. Nuorissa ikäluokissa vakavat vahingot korostuvat, sillä alle 24-vuotiaat kuskit ovat mukana myös joka viidennessä kuolemaan johtaneessa kolarissa.

– Tilastot ovat hätkähdyttäviä. On kuitenkin lohdullista huomata, että ajotaidot karttuvat varsin nopeasti kokemuksen myötä, Pohjola Vakuutuksen henkilöasiakkaista vastaava johtaja Hanna Hartikainen sanoo.

Myös asenteilla on iso vaikutus vahinkojen syntyyn. Nuorille kuskeille tyypillistä on omien ajotaitojen yliarviointi sekä tavallista suurempi riskinotto. Sitä kuvaa muun muassa suistumisonnettomuuksien määrä.

Autokoululaisten harjoittelu ajoradoilla on myös vähentynyt viime vuosina, koska se ei ole enää pakollista ajokorttia suorittaessa.

– Simulaattoriharjoittelu on hyvä lisä harjoitteluun, mutta se ei korvaa liukkaan kelin harjoittelua oikealla ajoradalla, sanoo Autokoululiiton puheenjohtaja Jukka Kiviniemi.

– Me Pohjola Vakuutuksessa uskomme vahvasti siihen, että ajamaan oppii ajamalla. Turvallinen autoileminen on yhdistelmä, joka koostuu turvallisesta ajoneuvosta, ajoneuvon käsittelytaidoista ja vastuullisuudesta liikenteessä, Hartikainen korostaa.

Kannustaakseen nuoria turvalliseen autoiluun Pohjola Vakuutus, Autokoululiitto ja parikymmentä ajorataa ympäri Suomen aloittavat yhteistyön.

Yhteistyön myötä Pohjola Vakuutus tarjoaa kaikille ajorataharjoittelun suorittaneille, henkilöauton ajokorttia ajaville 20 prosentin hintaedun kaskovakuutuksen ensimmäisestä vuodesta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

1 KOMMENTTI

  1. Ei se ajotaito niin nopeast parane. Mihet ovat lapsellisia ja vastuuttomia aina 5-kymppiseksi asti. Toisaalta olen tavannut vanhemman henkilön joka ajoi pihasta suoraan eteen. Ei raaskinnut hankkia silmälasia,kun ne maksaa. Kannattaisi tarkistuttaa näkö optikolla,jotta osaisi arvioida etäisyyksiä. Kaikista ei tule kuskia koskaan. Yksikin kiire johonkin,voi olla se viimeinen!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here