Väärää tietoa sosiaalisessa mediassa — kiviä heitettiin päin pakettiautoa ja sen matkustajia

Kuva: CvB.

4.2.2020 illalla poliisille ilmoitettiin kuljettajasta Ylöjärvellä, joka olisi houkutellut hetkeä aikaisemmin alaikäistä lasta kyytiinsä.

Kuljettaja olisi ollut liikkeellä punaisella pakettiautolla. Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan asia ei täytä rikoksen tunnusmerkkejä ja tutkinta on keskeytetty.

Jos asiassa ilmenee uutta, poliisi toki ryhtyy tarvittaviin toimiin.

Asiasta on kirjoitettu paljon sosiaalisen median kanavissa ja siellä on jaettu mm. punaisten pakettiautojen rekisterinumeroita ja kuvia.

Ylöjärvellä tilanne kärjistyi tiistaina 18.2. niin, että nuorisojoukko alkoi heittää kivillä erään yrityksen autoa ja sillä liikkeellä olleita henkilöitä, koska he olivat liikkeellä punaisella pakettiautolla. Auto tai henkilöt eivät vaurioituneet.

Sosiaalisessa mediassa vastaavanlaisissa tapauksissa on jopa nimetty tekijä tai tekijöitä, ja heitä on saatettu uhkailla – vailla mitään käsitystä siitä, onko kyseisellä henkilöillä ollut ylipäätään mitään tekemistä asian kanssa, todetaan poliisin tiedotteessa.

Poliisi muistuttaa, että poliisi ei missään muodossa hyväksy tällaista toimintaa ja sellaiseen ryhtyvät voivat syyllistyä rikokseen.

Kansalaisten tehtäviin ei poliisin mukaan kuulu selvittää, onko joku syyllistynyt johonkin rikokseen vai ei. Vielä vähemmän kansalaisille kuuluu oikeuden ottaminen omiin käsiin niin, että jonkun henkilön päätettäisiin olevan tekijä ja häneen kohdistettaisiin uhkailua tai muita toimia.

Jos sinulla on tietoa epäillyistä rikoksista, ilmoita tietosi poliisille, älä kirjoittele niistä sosiaaliseen mediaan.

Kirjoittaessasi tai jakaessasi kuvia epäilyistäsi voit syyllistyä esim. kunnianloukkaukseen tai yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämiseen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here