Tieliikennelaki 2020: Katso tästä kaikki uudet liikennemerkit

Kesäkuussa voimaan tuleva uusi tieliikennelaki tuo mukanaan useita aivan uusia liikennemerkkejä. Lisäksi monen merkin ulkoasu muuttuu hieman. Esimerkiksi ihmisten kuvat muuttuvat.

Uusia liikennemerkkejä ovat mm. ajokaistojen yhdistyminen, nastarenkailla ajo kielletty ja vähimmäisnopeus. Lisäksi moniin merkkeihin on tehty teknisiä muutoksia ja niitä on selkeytetty.

Katso tästä muita juttuja uudesta tieliikennelaista.

Uusien liikennemerkkien siirtymäaika on 10 vuotta. Tämä tarkoittaa, että liikenteessä tulee näkymään useiden vuosien ajan sekä uusia että vanhanmallisia liikennemerkkejä.

Lisäksi sulkuviiva muuttuu keltaisesta valkoiseksi. Sulkuviivojen tulee olla valkoisia viimeistään 31.5.2023.

Katso tästä kaikki liikennemerkit.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

5 KOMMENTIT

  1. Millos keksitte autoihin nastat mitkä tulee esiin tarvittaessa,kun on varaa keksiä uusia säädöksiä,milloin nastoja saa käyttää ja milloin ei!?Teknologian puitteissa se on jo keksitty,mutta milloin otetaan käyttöön!??

    • Ilmeisesti valmistustekniikka on monimutkainen perinteiseen renkaaseen verrattuna ja on siksi liian kallista? Isäni työkaveri, joka oli ammatiltaan keksijä, kehitteli ideaa jo 1980-luvun alussa.

  2. Eiköhän haeta poikkeus lupaa EU:lta, että saadaan pitää keltaiset sulkuviivat, erottuuhan ne joka tapauksessa talvella paremmin vähälumisessa länsi- ja eteläsuomessa, kuin valkoiset.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän