Uusia turvallisuusvarusteita Mercedes-Benzin ja Setran linja-autoihin


18.9.2018 08.50

    

Joukkoliikenteen aktiivinen turvallisuus paranee, kun Mercedes-Benzin ja Setran linja-autot saavat koko joukon uusia turvavarusteita.

ABA 4 -jarruavustin (Active Brake Assist) on vuodesta 2019 vakiovaruste valmistajien pitkän matkan turistilinja-autoissa. Järjestelmä reagoi paitsi ajoneuvoihin, myös jalankulkijoihin, ja käynnistää hätäjarrutuksen havaitessaan auton edessä esteen tai muita liikkujia.

ABA 4 perustuu tutkajärjestelmään, jossa hyödynnetään sekä pitkän että lyhyen kantaman tutkien keräämää informaatiota. Avustin tulee vakiovarusteeksi seuraaviin linja-automalleihin: Mercedes-Benz Tourismo RHD, Setra ComfortClass 500 sekä Setra TopClass 500.

Toinen uusi turvajärjestelmä on ennaltaehkäisevä jarruavustin, joka periaatteessa toimii hyvin samaan tapaan kuin ABA 4 -avustin.

Havaitessaan törmäysriskin se aloittaa osittaisen jarrutuksen, mutta ei tee automaattista hätäpysäytystä. Tämä pienentää loukkaantumisriskiä linja-auton sisällä, erityisesti seisovien matkustajien osalta.

Ennaltaehkäisevä jarruavustin onkin suunniteltu nimenomaan kaupunkiliikenteeseen. Järjestelmä tulee valinnaisvarusteeksi Mercedes-Benzin Citaro- ja Conecto-mallistoihin.

Kolmas etenkin taajamaliikenteen turvallisuutta varmistava järjestelmä on sivuvalvontaavustin, joka havaitsee auton oikealle puolelle katveeseen jäävät jalankulkijat ja pyöräilijät.

Sideguard Assist helpottaa oikealle kääntymistä ja pienentää muiden tielläliikkujien riskiä jäädä kääntyvän auton töytäisemäksi. Järjestelmä on tarjoilla lisävarusteena Mercedes-Benz Citaroon ja Tourismoon sekä Setra-mallistoon.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän