Uusi Audi RS 6 Avant tulee Suomeen vielä tänä vuonna — tehoa 600 hv!

Audi Sport aloittaa uuden kappaleen huippusuorituskykyisten Avant-mallien historiassa uudella Audi RS 6:lla.

RS-malli erottuu Audi A6 Avant -perusmallista korostetun urheilullisena. Etuovia, kattoa ja takaluukkua lukuun ottamatta ulkoasu koostuu yksinomaan erityisistä RS-osista.

Koria on levennetty noin 40 milliä laajentamalla pyöränkaaria, mikä korostaa Avantin urheilullista olemusta ja ainutlaatuista ulkonäköä.

22-tuumaiset alumiinivanteet korostavat huomiota herättäviä mittasuhteita.

Koko sen keulaosa poikkeaa selvästi A6-mallisarjasta. Matalammat ja urheilullisemmat ajovalot on saatavilla lisävarusteena myös RS Matrix led -ajovaloina, jotka sisältävät laser-kaukovalon. Led-takavalojen tapaan myös edessä on dynaaminen suuntavilkku.

Kuva: Audi.

Kolmiulotteinen hunajakennorakenteinen Singleframe-jäähdyttimensäleikkö on viimeistelty kiiltävän mustaksi.

Jäähdyttimensäleikön kehys ja puskurin quattro-logo on jätetty pois.

RS-puskuriin on sijoitettu ilmanottoaukot, jotka ulottuvat lähes led-ajovalojen alareunaan saakka. Keulaan on otettu mallia Audi R8 -mallista.

Dynaamisen takaosan elementit ovat RS-puskuri, diffuusori, katon takareunan spoileri ja kiiltävän mustat yksityiskohdat. Saatavilla on myös RS Sport -pakoputkisto mustilla pakoputken päillä.

Kuva: Audi.

Tehoa 600 hv

Uuden Audi RS 6 Avantin 4,0 TFSI -bensiinimoottorin teho on 441 kW (600 hv) ja vääntömomentti pysyy 800 Nm tasolla laajalla kierroslukualueella 2050–4500 rpm.
Auto kiihtyy nollasta sataan km/h vain 3,6 sekunnissa ja saavuttaa 200 km/h nopeuden 12 sekunnissa.

Huippunopeus on säädetty elektronisesti 250 kilometriin tunnissa. Valitsemalla lisävarusteena Dynamic- varustepaketin RS-Avant saavuttaa jopa 280 km/h ja Dynamic plus-varustepaketilla jopa 305 km/h nopeuden.

48 voltin pääsähköjärjestelmän ansiosta V8-Biturbossa yhdistyvät maksimaalinen suorituskyky ja korkea hyötysuhde.

Kevythybridijärjestelmän ydin on hihnakäyttöinen starttigeneraattori, joka voi ottaa jarrutusenergiaa talteen erilliseen litiumioniakkuun jopa 12 kW:n teholla.
Kun kuljettaja nostaa jalkansa kaasupolkimelta 55–160 km/h nopeudessa, ajonhallinta valitsee ajotilanteesta ja Audi drive select -hallintajärjestelmän asetuksista riippuen kahdesta vaihtoehdosta: uusi Audi RS 6 Avant joko rekuperoi jarrutusenergiaa tai rullaa jopa 40 sekunnin ajan moottori sammutettuna.

Kun kaasupoljinta painetaan, starttigeneraattori käynnistää moottorin uudelleen.
Kevythybriditekniikan ansiosta start-stop-järjestelmä toimii esimerkiksi liikennevaloihin rullattaessa 22 km/h nopeudesta alkaen. Polttoainetta säästyy päivittäisessä ajossa jopa 0,8 litraa sadalla kilometrillä.

Kuva: Audi.

Taloudellisuutta parantaa myös sylinterien lepuutusjärjestelmä.

Pienellä ja keskimääräisellä nopeudella ja kuormalla sylinterit 2, 3, 5 ja 8 deaktivoidaan katkaisemalla polttoaineen ruiskutus ja sytytys sekä sulkemalla imu- ja poistoventtiilit.

Moottorin toimiessa nelisylinterisenä aktiivisten sylintereiden toimintapistettä siirretään ominaiskäyrällä suuremmille kuormille ja taloudellisempaan suuntaan, kun taas deaktivoidut sylinterit toimivat pääosin häviöttä.

Kuljettajan painaessa kaasua lepuutetut sylinterit aktivoituvat välittömästi.

Taloudellisuudestaan huolimatta 4,0 TFSI V8:n ääni on urheilullinen ja voimakas.
Kuljettaja voi vaikuttaa moottorin ääneen Audi drive select hallintajärjestelmässä.
RS sport pakoputkisto varmistaa äärimmäisen urheiluautomaisen äänimaailman. Räätälöitävissä RS1- ja RS2 -ajoprofiileissa kuljettaja voi valita itse onko äänimaailma urheilullinen vai tasapainoinen.

Vakiovarusteisen kahdeksanvaihteisen tiptronic-automaattivaihteiston vaihtonopeus on optimoitu ja se välittää voimaa jatkuvatoimiselle quattro-nelivedolle.
Mekaaninen keskitasauspyörästö jakaa voimaa quattro-nelivedon etu- ja taka-akseleille suhteessa 40:60. Jos yksi pyörä alkaa luistaa, vääntöä siirretään automaattisesti pitävämmälle akselille: voimanjako voi olla jopa 70 prosenttia eteen ja 85 prosenttia taakse.

Uuden Audi RS 6 Avantin ketteryys ja turvallisuus optimoidaan pyöräkohtaisella voimanhallinnalla, joka jarruttaa mutkissa kevyemmin kuormitettuja sisäkaarteen puoleisia pyöriä hieman ennen kuin ne alkavat luistaa.

Quattro sport differential -takatasauspyörästö antaa pitoa, vakautta ja dynamiikkaa siirtämällä nopeissa mutkissa voimaa tarpeen mukaan takapyörien välillä.

Kuva: Audi.

Säädettävä ilmajousitus

Uudessa Audi RS 6 Avantissa etu- ja taka-akselien viiden tukivarren rakenteella hallitaan sekä pitkittäis- että sivuttaissuuntaiset voimat. Tukivarret ja apurungot on valmistettu pääosin alumiinista. Raideleveys on edessä 1 688 milliä ja takana 1 651 milliä.

Vakiovarusteisiin kuuluva mukautuva, säädettävällä iskunvaimennuksella varustettu RS-ilmajousitus viritettiin erityisesti RS Avantia varten. Jousituksessa on lukuisia asetuksia ja automaattinen korkeussäätö.

Uuden Audi RS 6 Avantin kori on 20 milliä matalampi kuin vakiojousituksella varustetussa Audi A6 Avantissa.

Yli 120 km/h nopeuksissa koria lasketaan vielä 10 millillä alaspäin, hiljaisessa vauhdissa koria voidaan puolestaan nostaa 20 milliä.

RS sport -ilmajousituksen suuren säätövaran ansiosta kuljettaja voi valita vapaasti sopivan asetuksen, haettiinpa parasta suorituskykyä tai mukavuutta matka-ajoon.

Lisävarusteena on saatavana RS sport plus -urheilujousitus varustettuna Dynamic Ride Control (DRC) – erikoisurheilualustalla.

Siinä käytetään teräsjousia ja kolmivaiheisia säädettäviä vaimentimia, jotka on liitetty toisiinsa keskusventtiilin ja ristikkäisten öljyputkien kautta.

Nopeissa mutkissa venttiilit säätelevät öljyvirtausta ulkokaarteen puoleisen eturenkaan iskunvaimentimelle. Näin parannetaan pyörien tuentaa ja vähennetään kallistelua, jolloin RS 6 Avant liimautuu tiukemmin tiehen ja käsiteltävyys paranee.

Integroiduilla ohjausventtiilillä varustettujen uuden sukupolven iskunvaimenninten ansiosta Audri drive select -järjestelmän eri asetusten erot ovat entistä selkeämmät.

Uudessa Audi RS 6 Avantissa on vakiona suoran välityssuhteen urheilullinen progressiivinen ohjaus.

Ohjauskulman kasvaessa ohjauksen palautus on huomattavasti suurempi ja ohjauspalaute tarkempi.

Hiljattain kehitetty tehostin antaa kuljettajalle hyvän tuntuman tiestä.

Lisävarusteena saatavien Dynamic- ja dynamic plus -varustepakettien mukana Audi R 6 Avant saa dynaamisen nelipyöräohjauksen. Se yhdistää portaattomasti välityssuhdettaan muuttavan ohjausvaihteen ja erillisen taka-akselin ohjausjärjestelmän.

Pienillä nopeuksilla takapyörät kääntyvät jopa viisi astetta vastakkaiseen suuntaan etupyörien suhteen. Tämän ansiosta kääntöympyrä on jopa metrin pienempi, joten Audi RS 6 Avant on ketterämpi kaupunkiliikenteessä ja ahtaissa käännöksissä.

Suuremmilla nopeuksilla takapyörät kääntyvät jopa kaksi astetta etupyörien kanssa samaan suuntaan, joka tekee autosta vakaamman etenkin nopeissa suunnanmuutoksissa.

Kuva: Audi.

Kuljettaja voi muuttaa RS 6 Avantin luonnetta Audi drive select -hallintajärjestelmän avulla.

Käytettävissä on kuusi profiilia: comfort, auto, dynamic, efficiency sekä RS:n erityiset yksilöllisesti konfiguroitavat RS1- ja RS2-tilat, jotka voidaan aktivoida suoraan ohjauspyörän ”RS MODE” -painikkeella.

Samalla painalluksella aukeavat Audin virtuaalimittariston RS-näytöt.

Dynaaminen Audi drive select -järjestelmä vaikuttaa moottorin ja voimansiirron hallintaan, ohjaustehostimeen, jousitukseen, dynaamiseen nelipyöräohjaukseen, quattro sport -tasauspyörästöön sekä moottorin ääneen ja automaattisen ilmastointilaitteen ominaisuuksiin. RS2-tilan tarkoituksena on erityisesti muuttaa napin painalluksella elektronisen ajovakauden hallinnan (ESC) asetuksia.

Uudessa RS 6 Avantissa on vakiovarusteena 10-puolaiset 21-tuumaiset alumiinivanteet, joissa on 275/35-kokoiset renkaat.

Lisävarusteena valittavissa on myös erityiset 22-tuuman 5-V-puolaiset RS-alumiinivanteet ja 285/30-kokoiset renkaat. Alumiinivanteiden värivaihtoehtoina ovat hopea, matta titaani, kiiltävä ja musta antrasiitti kiiltäväksi viimeisteltynä.

RS-jarrujen jarrusatulat on maalattu mustiksi ja teräksiset jarrulevyt (420 millimetriä edessä, 370 millimetriä takana) on ilmastoitu ja rei’itetty.
Lisävarusteena saatavien keraamisten RS-jarrujen jarrusatulat ovat valinnan mukaan harmaat, punaiset tai siniset, jarrulevyjen koko on edessä 440 millimetriä ja takana 370 millimetriä.

Uusi keraaminen RS-jarrujärjestelmä painaa noin 34 kiloa vähemmän kuin sen teräksinen, joka vähentää jousittamattomia massoja. Elektronisessa ajovakauden hallinnassa (ESC) on Sport-tila ja se voidaan kytkeä myös kokonaan pois päältä.

Kuva: Audi.

Sisustassa alumiinia ja antrasiittia

Sisustan uraauurtavassa muotoilussa uuden RS 6 Avantin urheilullista olemusta korostavat kuljettajakeskeisyys sekä alumiinin ja antrasiitin väriset yksityiskohdat.

Täysin digitaalisen hallintajärjestelmän käyttöliittymä sulautuu yhdenmukaiseen mustaan taustapaneeliin.

RS Monitor -näyttö tarjoaa kuljettajalle mahdollisuuden valita ylänäyttöön tiedon voimalinjan komponenttien lämpötilasta, maksimaalisesta kiihtyvyydestä sekä rengaspaineista ja -lämpötiloista.

Virtuaalisen Audi virtual cockpit -mittariston erityisistä RS-näytöistä löytyy tieto rengaspaineista, väännöstä, tehosta, moottoriöljyn lämpötilasta, ahtopaineesta, kierrosajoista, kiihdytyksistä ja g-voimista.

Vaihteenvaihtoilmaisin kehottaa kuljettajaa vaihtamaan suuremmalle vaihteelle, kun moottori saavuttaa maksimikierrosnopeuden.

Lisävarusteinen tuulilasinäyttö tarjoaa myös useaa erilaista RS-spesifistä graafista tietoa.

Alareunasta tasainen, urheilullinen ohjauspyörä on päällystetty rei´itetyllä nahalla ja siinä on suuret, alumiiniset RS-vaihdevalitsimet.

Ohjauspyörän monitoimipainikkeilla kuljettaja voi valita suoraan Audi drive select RS1- ja RS2-ajoprofiilit.

Ohjauspyörää, istuimia ja valaistuja kynnyslistoja koristavat RS- ja RS 6 -logot. Maahan heijastuu Audi Sport -merkki, kun etu- tai takaovi avataan.

Nappanahka/Alcantara-päällysteisissä urheilullisissa istuimissa on RS-kohokuviointi ja rhombus-kuviointi.

Istuimet ovat saatavissa valinnaisena myös hunajakennokuvioisella perforoidulla Valcona-nahalla päällystettynä ja RS-kohokuvioinnilla varustettuna. Istuimien rei’itykset mahdollistavat myös istuimien ilmastoinnin.

Uusi Audi RS 6 Avant on sisätiloiltaan aiempaa tilavampi. Tavaratilan koko vaihtelee 565–1680 litran välillä.

Lastausleveys on nyt 1,05 metriä, joka on 14 milliä enemmän kuin edellisessä mallissa.

Takaistuin voidaan jakaa kolmeen suhteessa 40:20:40 ja istuimet taitettuna tavaratilan pituus kasvaa 1,90 metriin.

Sähköinen takaluukku ja tavaratilan suojus ovat vakiovarusteita. Sensorit mahdollistavat yhdessä valinnaisen mukavuusavaimen kanssa takaluukun avaamisen jalan heilautuksella.

Kääntyvässä vetokoukussa (lisävaruste) on sähköinen vapautustoiminto.
Lisävarusteena on saatavana myös kameraan perustuva perävaunun peruutusavustin, joka avustaa kuljettajaa perävaunua peruutettaessa ja ohjatessa.

Yli 30 kuljettajaa avustavaa järjestelmää

Uudessa RS 6 Avantissa on laaja valikoima mukavuutta, liitettävyyttä ja kuljettajaa avustavia järjestelmiä.

Urheilullisuus yhdistyy johdonmukaisesti ajomukavuuteen pitkillä matkoilla ja auto avustaa kuljettajaa kuljettajaa monissa tilanteissa. Saatavilla on yli 30 kuljettajaa avustavaa järjestelmää, mm. mukautuva vakionopeudensäädin, risteysavustin, kaistanvaihtovaroitin, katukiveysvaroitin ja 360 asteen kamerat.

Uuden Audi RS 6 Avantin värivalikoimaan kuuluu 13 väriä, mukaan lukien erityiset RS-värit Nardo-harmaa ja Sebring-musta, kristalliefekti ja viisi mattaväriä.
Ulkopeilit ovat vakiona mustat ja ne on valittavissa myös korinvärisenä tai matta-alumiinin värisenä.

Matta-alumiini-, musta- ja hiilikuitu–ulkonäköpakettien mukana vaihtuvat myös monien yksityiskohtien kuten kynnyslistojen, kattokaiteiden, ikkunakehysten sekä takaosan diffuusorin värit.

Keulan Audi-renkaat ja RS-logot saa myös kiiltävän mustana sekä hiilikuituviimeistelyllä. Audi exclusive -valikoima tarjoaa myös lukuisia muita räätälöintivaihtoehtoja.

Suomen valikoiduille Audi-jälleenmyyjille uusi Audi RS 6 Avant saapuu vuoden 2019 lopulla.

Uuden Audi RS 6 Avantin hinnastoa ja vakio- ja lisävarusteita ei ole vielä vahvistettu.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here